Mali: Penzionerima po 100 evra do srede, evo kada pare stižu ostalima

Lokalne vesti - Nedelja 17.05.2020 - 12:43

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je po 100 evra uplaćeno za 950.000 penzionera koji su imali račun u Poštanskoj štedionici, dok će u ponedeljak početi isplata onima sa računima u ostalim bankama.

Prijavljivanje traje do 5. juna FOTO: Thinkstock Prijavljivanje traje do 5. juna FOTO: Thinkstock
- Do srede naredne nedelje, isplatićemo svih 1.780.000 penzionera - rekao je Mali za Televiziju Prva, govoreći o pomoći države građanima od po 100 evra.
 
Kako je rekao, u četvrtak i petak naredne nedelje isplaćuju one koji primaju novčanu socijalnu pomoć i zatim od 25. maja kreće sukcesivna isplata svih onih koji su se do sada prijavili.
 
- Prijavljivanje traje do 5. juna, dan, dva, tri nakon toga sve ćemo završiti, ni na koji način građani Srbije ne treba da brinu, trezor će uplaćivati taj novac - naglasio je Mali.
 
On je rekao da je to „uspeh svih građana Srbije, jer se „pokazalo koliko su se reforme u proteklom periodu isplatile“.
 
- Kad imate zdrave javne finansije, čvrstu podlogu za ovakve mere, onda imate ovakav uspeh, čuli ste građane da svakom ovo mnogo znači; neko će platiti račune, neko će pokloniti, neko dati unucima - rekao je Mali.
OK Radio, Beta

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Aleksandar
17.05.2020. , 21:04
Meni je ta pomoc zabranjena...jer sam l.kartu izvadio 11.05.2020...zivim i u radnom odnosu sam u Srbiji...ali je mogucnost isplate nemoguca...samo zato sto mi je l.karta istekla ranije....
Aleksandar
17.05.2020. , 21:07
Meni je ta pomoc zabranjena...jer sam l.kartu izvadio 11.05.2020...zivim i u radnom odnosu sam u Srbiji...ali je mogucnost isplate nemoguca...samo zato sto mi je l.karta istekla ranije....