Malo i vode i struje

Lokalne vesti - Četvrtak 21.06.2012 - 11:11

U Vranju je potrošnja vode enormno povećana pa su svakodnevne havarije zbog kojih je vodosnabdevanje u prekidu u većem delu grada.

Ružna prošlost Ružna prošlost

Ninoslav Novković, šef službe održavanja u vranjskom „Vodovodu“,  kaže da je od jutros bez vode naselje „Odžinka“ zbog čak tri kvara na vodovodnoj mreži.

– Jedva održavamo sistem, a viši delovi grada gde je mreža stara i nedovoljnog kapaciteta povremeno ostaju bez vode – kaže Novković.

Prema Novkovićevim rečima havarija u naselju „Odžinka“ biće sanirana do kraja radnog vremena kada se i očekuje normalizacija vodosnabdevanja.

I potrošnja struje u Vranju povećana je zbog tropskih vrućina i korišćenja klima uređaja.

Iz dispečerskog centra vranjske Elektrodistribucije napominju da situacija ipak nije alarmatna kao u ostalom delu Srbije, jer su Vranjanci štedljiviji, a i klima uređaje nemaju mnoga domaćinstva.

Prema rečima dispečera Nebojše Antića, potrošnja električne energije je uvećana za tri odsto što ipak ne može ugroziti funkcionisanje elektroenergetskog sistema pa je snabdevanje i dalje uredno.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: