Maratonci na putu ka Solunu posetili Prohor Pčinjski

Lokalne vesti - Sreda 27.03.2024 - 11:24

U okviru Programa obeležavanja 25. godina od NATO agresije, već tracicionalno održava se Međunarodni humanitarni memorijalni maraton mira ,,Sećanje na žrtve Nato agresije 1999. godine“.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Učesnici su krenuli u nedelju, 24. marta, od Hrama Svetog Save ka Solunu, odnosno ka Srpskom vojnom groblju Zejtinlik, gde bi trebalo da stignu u petak, 29. marta, i polože vence i cveće. Gradski većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice Nenad Đorđević dočekao je maratonce u manastiru Sveti Prohor Pčinjski, gde im je uručio prigodne poklone.
 
„Želim vam srdačnu dobrodošlicu i želim da naglasim da je vaše učešće u obeležavanju godišnjice NATO bombardovanja na ovakav specifičan način za svako poštovanje. Ovaj maraton je već tradicija i nadam se da će tako ostati i u budućnosti, jer vi na ovaj način dajete doprinos za očuvanje sećanja na sve žrtve agresije, sa ciljem da se nikada ne zaboravi “ istakao je većnik.
 
Učesnici maratona će na svom putu obići preko 30 porušenih i bombardovanih objekata i 10 spomenika žrtvama agresije.
Takođe, posetiće i oko 20 crkava i manastira, gde će uz molitvu paliti sveće za žrtve NATO agresije, sa porukom „Da se ne zaborave žrtve i heroji otadžbine Srbije“.
 
Organizator maratona mira ,,Sećanje na žrtve Nato agresije 1999. godine“ je atletski klub ,,Plemenito srce“ iz Beograda.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: