Marko ponovo u akciji: Maca spasena sa ivice krova ZZJZ (VIDEO)

Lokalne vesti - Utorak 02.07.2019 - 13:52

Dve male mace našle su se, sticajem okolnosti, na krovu zgrade Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju u bezizlaznoj situaciji.

Spasena iz bezizlazne situacije FOTO: Facebook/M. Spirić Spasena iz bezizlazne situacije FOTO: Facebook/M. Spirić
Prema priči svedoka, jedna od maca je u pokušaju da siđe sa krova, pala i nije preživela, a onda je krenulo spasavanje druge životinje.
 
U akciju je krenuo osvedočeni ljubitelj životinja, Marko Spirić, koji se neretko nalazi u situaciji da spasava životinje u nevolji kada drugi neće.
 
- Dve mace starosti do dva meseca, popele su se uz drveće na krov ZZJZ u Vranju.
 
Jedna je pala sa krova, tako mi je javljeno jutros rano i nije preživela, a druga je ostala na samoj ivici krova bez hrane i vode na visini od ne znam koliko metara – navodi Marko.
 
On se nije dvoumio i popeo se na krov zgrade kako bi druga maca izbegla istu sudbinu.
 
Nakon pažljivog balansiranja po ivici krova, maca je bezbedno skinuta sa krošnje drveta koje se nalazi uz zgradu, a žene koje rade na održavanju dale su joj mleko.
 
Marko sada apeluje na ljubitelje životinja da udome ovo malo stvorenje koje se trenutno nalazi kod portira ove zdravstvene ustanove.
 
Marko Spirić je u više navrata spasavao životinje koje su se nalazile u bezizlaznim situacijama ili su ih ljudski nemar i bahatost dovodili u opasnost.
 
OK Radio je i ranije pisao o njegovim akcijama i redovno podržava njegove napore za zaštitu prava životinja i human tretman prema njma.
 
Kako je izgledala poslednja akcija spasavanja male mace sa ivice krova zgrade ZZJZ, pogledajte u video klipu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Дејан
03.07.2019. , 08:34
Браво Марко!!! Да ли ће неко пружити руку Марку и запослити га? Не може момак да живи од тапшања по рамену и вечитог волонтирања!