Masovni prelazak URS u SNS!

Lokalne vesti - Petak 18.10.2013 - 10:00

Vranje - Šest odbornika URS-a u Trgovištu prešlo je u SNS, čime je opoziciona Dinkićeva stranka ostala sa četiri odbornika u tamošnjoj Skupštini.

odbornici u Trgovistu-ilustracija odbornici u Trgovistu-ilustracija

Šef odborničke grupe URS Darko Tomić za OK Radio kaže da je pored svih problema i muka koje su zadesile Trgovište, na red došle i trgovine odborničkim  mandatima.

 

- Podsećam da je URS osvojio 40 odsto odborničkih mandata i ostao u opoziciji.

 

Odgovorno tvrdim da je narušavanje političke volje građana glavni razlog političke nestabilnosti i ravnoteže u sistema vlasti  i sveobuhvatnog životnog ambijenta u opštini Trgovište.

 

To predstavlja i direktno narušavanje osnovnih principa demokratije, na šta se pozivaju ovih dana lideri svih parlamentarnih stranaka.

 

Dovesti u situaciju grupu izuzetno poštenih, moralnih i profesionalnih ljudi, da zbog nemogućnosti učešća u vlasti i ispunjavanju predizbornih obećanja svojim glasačima i građanima prelaze u drugu političku opciju, predstavlja najavu jednog haotičnog i potpuno neprincipijelnog odnosa prema svim vrednostima demokratije i izgradnji  zdravog sistema vrednosti – kaže Tomić.

 

On dodaje da opština Trgovište ne sme ni po koju cenu da bude poligon za okršaj visoke politike i poziva sve odgovorne političke i društvene faktore, počev od  predstavnika Vlade Srbije da utiču na stabilizacuju političke situacije u opštini Trgovište.

 

- Želimo vlast u Trgovištu koja bi bila spona i servis između Vlade Srbije i svih stanovnika ove najsiromašnije opštine.

 

Rešenje je u rekonstrukciji lokalne vlasti, koja bi postavila jasne ciljeve i stroge uslove rada, reda  i odgovornosti, a jedno od rešenja su i vanredni lokalni izbori.

 

Na žalost, u opštini Trgovište u poslednjih par meseci se dešavaju samo loše stvari i događaji.

 

U ovoj godini je više nesreća sa ljudskim žrtvama nego li unazad desetak godina. U prethodnih godinu dana je izbrisano iz evidencije žitelja, što zbog smrti, što zbog iseljavanja, preko 200 ljudi, rodilo se jedva tridesetak beba.

 

Oko 250 korisnika je na kazanu Crvenog krsta, a spisak zahteva je još toliki. Spisak zahteva za pomoć na evidenciji Centra za socijalni rad je upetostručen – kaže Tomić.

 

Inače, novim prelaskom odbornika URS-a u SNS, naprednjaci imaju 11 odbornika, a umesto 10, sada u skupštinskim klupama sede četiri odbornika Ujedinjenih regiona Srbije. 

 

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: