MASOVNI PRELET vranjskih profesora iz SNS u RADIKALE!

Lokalne vesti - Utorak 29.03.2016 - 14:03

Grupa intelektualaca iz Vranja, univerzitetskih profesora i njihovih saradnika, napustila je SNS i prešla u Srpsku radikalnu stranku i sada čini Savet za obrazovanje i kulturu Pčinjskog okruga SRS.

SRS predsravila pridošlice iz SNS-a FOTO D. Ristić SRS predsravila pridošlice iz SNS-a FOTO D. Ristić

Ovu grupu čine prof. dr Javorka Marinković, doc. dr Srboljub Dimitrijević, prof. dr Srboljub Đorđević, svi sa Učiteljskog fakulteta, zatim dipl. pravnik Darko Dimitrijević i prof. dr Dragoljub Veličković Rode, koji je nešto ranije prešao u redove radikala.

Pored njih, Predsednik Okružnog odbora ove stranke Goran Čvorović je najavio još prelazaka profesora i intelektualaca i, kako je rekao, ta brojka će „premašiti 30 novih članova“.

Čvorović je rekao da sve ono što nije prepoznato na drugom mestu, SRS izuzetno ceni i novi članovi stranke će se maksimalno uključiti u razradi programa na kojem su započeli rad.

- Osnovna ideja programa iz oblasti obrazovanja je da Vranje postane univerzitetski centar i ta ideja će biti realizovana uz pomoć buduće vlasti, za koju smo sve sigurniji da će biti radikalska – izneo je Čvorović.

Profesor  Dragoljub Veličković kaže da se u njegovom slučaju ne radi o prelasku, već o vraćanju, jer je svojevremeno bio član Narodne radikalne stranke Veljka Guberine, iz koje su nastale mnoge druge.

- Ja nisam ni u snu bio “julovac”, kako pišu pojedini botovi, već sam u jednom mandatu bio odbornik Grupe građana „Pokret za Vranje“.

U SNS sam ušao sa idejom da pomognem, ali nema šanse da oni sa ovakvim kadrovima urade nešto za ovaj grad.

Dozvolili su da Vranje vode dva čoveka iz „Simpa“, fabrike koja sahranjuje ovaj grad.

Od šest univerzitetskih profesora, nijedan nije bio uključen u rad Komisije za obrazovanje, niti je mogao da bude odbornik
– objašnjava Veličković.

Profesorka Javorka Marinković, koja će biti na čelu Saveta za obrazovanje i kulturu SRS-a, kaže da su njeni motivi prelaska u ovu stranku vezani za njeno zvanje.

- Srpski jezik je osnovna kulturna tekovina srpskog naroda i ja sam, kao i svi profesori, spremna da dajem.

Ukoliko volite svoj narod, onda morate da budete spremni da da date doprinos poboljšanju života i napretku svog naroda.

U SNS-u nije bilo moguće uspostaviti nikakav dijalog i raspravu, jer su sve odluke unapred donošene iz centrale
– otkriva Marinković.

Goran Čvorović je najavio i predizborni miting SRS, 2. aprila na platou ispred Galerije Narodnog muzeja, na kojem će govoriti predsednik stranke Vojislav Šešelj, potpredsednik Zoran Krasić i general Božidar Delić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: