MEDIJSKA KOALICIJA: Antiću, šta se čeka?!

Lokalne vesti - Petak 28.08.2015 - 13:26

Pet novinarskih organizacija, UNS, NUNS, NDNV, ANEMA i LP, udruženih u Koaliciju novinarskih i medijskih udruženja, uputili su gradonačelniku Vranja Zoranu Antiću pismo vezano za ponašanje Grada prema medijskim zakonima.

Medijska udruženja nude pomoć gradonačelniku Vranja Medijska udruženja nude pomoć gradonačelniku Vranja

Opominjući Antića da je Vranje jedan od retkih gradova u Srbiji koji još uvek nije raspisao konkurs za sufinansiranje medijskih projekata,  Koalicija novinarskih i medijskih udruženja traži od Antića da ih obavesti o svojim daljim namerama u ovom progledu.

- Prema našim informacijama, Vaša lokalna samouprava još uvek nije pripremila i raspisala konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, niti je najavila da će to učiniti u skorom vremenu.

Mi Vas svakako svesrdno podstičemo da, čak i ako to nije bilo u vašem ovogodišnjem planu, svakako preduzmete korake u pravcu raspisivanja konkursa u skladu sa zakonom.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja Vam stoji na raspolaganju za svaku vrstu pomoći u ovom procesu ukoliko procenite da Vam je ona potrebna - kaže se u pismu Koalicije.

Koalicija u svom pismu gradonačelniku nudi i svoje učešće u procesu odlučivanja o sufinansiranju projekata.

- Podstičemo vas takođe da sredstva koje opredelite za medijske sadržaje po konkursu za javno informisanje ne budu simbolična, već u onom obimu koji će obezbediti ostvarenje javnog interesa u sferi informisanja na teritoriji vaše lokalne samouprave, ali i omogućiti da Vaši građani budu informisani o stvarima od lokalnog značaja.

Predlog Koalicije novinarskih i medijskih udruženja je da lokalne samouprave za javno informisanje putem konkursa izdvajaju minimalno dva odsto ukupnog budžeta opštine ili grada - kaže se na kraju pisma koje je Antiću poslala medijska Koalicija UNS, NUNS, NDNV, ANM i Lokal Presa.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: