"Meteris" uskoro regionalan

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.06.2012 - 11:13

"Meteris" uskoro postaje regionalna deponija, prema planu republičkih i lokalnih vlasti.

Deponija Deponija "Meteris"

Šef Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin, gradonačelnik Vranja, Miroljub Stojčić, i direktor Instituta „Kirilo Savić“, Miroljub Jevtić, potpisali su Ugovor za izradu pripremne dokumentacije za drugu fazu izgradnje gradske deponije, koja bi na taj način dobila mogućnost da preraste u regionalnu deponiju „Meteris“.

Na ovom mestu bi se odlagalo smeće i iz susednih opština u Pčinjskom okrugu koje nemaju uređene deponije.

- Cilj je da se iskoristi period dok su još stabilne skupštinske većine, kako bi donele neophodne dokumente, da bi posle izbora te nerazvijene opštine imale bolju startnu poziciju za realizaciju projekata - rekao je Ugljanin.

Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić je izrazio očekivanje da će u se u narednom periodu, bez obzira na izbore, pripremiti teren za izradu generalnih projekata i studija za odlaganje čvrstog otpada.

- Nama u Vranju je cilj da od reciklažnog napravimo pravi profitni regionalni i samoodrživi centar za odlaganje smeća, koji će koristiti opštine Preševo, Bujanovac, Trgovište, Vladičin Han, Surdulica, Bosilegrad i grad Vranje - rekao je Stojčić.

Institut „Kirilo Savić“ će izraditi katastarsko-topografski plan, studiju procene uticaja na životnu sredinu kao i plan detaljne regulacije.

Rok za izradu kompletne dokumentacije je dva i po meseca.

Danas

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: