MiDej i njegovi đaci na Balkanskoj smotri stripa među rekordnim brojem izlagača

Lokalne vesti - Nedelja 25.10.2020 - 13:07

Na 22. Balkanskoj smotri stripa u Leskovcu, među radovima autora iz celog sveta, bili su izloženi i stripovi Gavrila Popovića i Luke Hristova, učenika izdvojenog odeljenja OŠ „Svetozar Marković“ u Donjem Neradovcu, kao i strip njihovog mentora, učitelja Miomira MiDeja Dejanovića.

Gavrilo, MiDej i Luka FOTO: Privatna arhiva Gavrilo, MiDej i Luka FOTO: Privatna arhiva
U velikoj galeriji Leskovačkog kulturnog centra, posetioci su mogli da vide Gavrilov strip „Prolećni susret“, Lukin strip „Moja porodica“ i strip „Roditeljski“, učitelja Dejanovića. 
 
Učitelj i njegovi kreativni učenici su od organizatora Smotre dobili Zahvalnice za razvoj i popularizaciju balkanskog stripa, a njihova imena su upisana u Katalog učesnika ove međunarodne manifestacije, objavio je portal Tabla.
 
Učenik Gavrilo Popović je zabeležio veliki uspeh i kada je nedavno osvojio pobedničku nagradu kao najbolji crtač stripa u kategoriji učenika od prvog do četvrtog razreda, u konkurenciji 2.104 rada iz 21 osnovne i srednje škole sa prostora eks-Jugoslavije.
 
Na 22. Balkanskoj smotri stripa nije bilo uobičajenih predavanja i radionica, već su Smotru obeležile izložbe
 
Svoja dela je prikazalo rekordnih 2.839 izlagača iz 73 zemlje sveta, što je do sada nezabeležen broj država iz kojih su stigli radovi za bilo koju strip manifestaciju.
 
Miomir Dejanović je jedan od dobitnika priznanja „Najbolji edukator Srbije“ za 2018. godinu, a njegova metoda približavanja gradiva đacima kroz formu stripa naišla je na brojne pohvale i odobravanje stručne zajednice.
 
Novčani deo priznanja „Najbolji edukator Srbije“ iskoristio je da objavi zbirku stripova pod naslovom „Da ti nacrtam“, u kojoj su se našli njegovi i radovi učenika.
 
Njegova biografija se našla i u Leksikonu stvaralaca u obrazovanju koji obeležavaju srpsku prosvetu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Stojkovic
26.10.2020. , 08:24
Najsrdacnije cestitke i samo napred! Ovakve vesti greju dusu!