MiDej među NAJBOLJIM NASTAVNICIMA sa prostora EX YU

Lokalne vesti - Nedelja 13.01.2019 - 13:20

Miomir Dejanović MiDej, učitelj u O.Š. „Svetozar Marković“ u Vranju, našao se u Asocijaciji najboljih nastavnika sa prostora nekadašnje Jugoslavije (ANNEXYU).

Jedan od 65 najboljih: Miomir Dejanović MiDej FOTO: Privatna fotografija Jedan od 65 najboljih: Miomir Dejanović MiDej FOTO: Privatna fotografija
Asocijacija najboljih nastavnika je formirana prošle godine i članovi ove organizacije se proglašavaju na osnovu unapred uspostavljenih i javno objavljenih kriterijuma.
 
Na javni poziv javilo se 92 nastavnika iz pet država sa prostora bivše Jugoslavije, a njih 65 ispunilo je kriterijume da postane punopravni član ANNEXYU.
 
Velika je čast naći se u prestižnom društvu najboljih nastavnika, kaže za OK Radio Miomir Dejanović MiDej, jedini član asocijacije sa juga Srbije.
 
- To ima posebnu težinu kada se ima u vidu da se kvalitet i napori pojedinaca gotovo po pravilu prepoznaju pre van Vranja nego u prosvetnim krugovima našeg grada.
 
Organizacija pokušava da, naporima najboljih nastavnika, unapredi proces obrazovanja dece i mladih i stvori nove generacije mladih obrazovanih ljudi – kaže on.
 
Dejanović je jedan od prošlogodišnjih dobitnika priznanja „Najbolji edukator Srbije“, a njegova metoda približavanja gradiva đacima kroz formu stripa naišla je na brojne pohvale i odobravanje stručne zajednice.
 
Novčani deo priznanja „Najbolji edukator Srbije“ iskoristio je da objavi zbirku stripova pod naslovom „Da ti nacrtam“, u kojoj su se našli njegovi i radovi učenika.
 
Inače, ideja o osnivanju ANNEXYU potekla je od Željane Radojičić Lukić iz Srbije i Vesele Bogdanović iz Makedonije, finalistkinja međunarodnog konkursa za najbolje učitelje „Global Teacher Prize“ i učitelja-ambasadora „Varkey“ fondacije sa područja EX YU
 
One su zajedničkim snagama motivisale grupu inspirativnih kolega iz regiona, a potom su tragali za istomišljenicima sličnih motivacija i inspiracija kako bi ih umrežili i na taj način jedni drugima bili nov podsticaj.
 
Kako kažu iz ove organizacije, Asocijacija se sada širi i raste i od svih njenih članova zavisi kolika će snaga postati, šta će uraditi na obrazovnom nebu regiona i na koje vrednosti će uticati.
 
Članovi ANNEXYU se vode mišlju Malale Jusufzai, pakistanske učenice i najmlađe dobitnice Nobelove nagrade za mir: „Zapamtite: jedna knjiga, jedna olovka, jedno dete i jedan nastavnik – mogu da promene svet“.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: