Mihajlović: Grdelička klisura mora pasti do KRAJA GODINE

Lokalne vesti - Utorak 20.11.2018 - 10:55

Vranje - Ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović je najavila da će, uprkos problemima na gradilištu, do kraja godine ipak biti puštena u saobraćaj deonica Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru.

Ministarka u letošnjoj poseti radovima FOTO: S. Tasić/OK Radio Ministarka u letošnjoj poseti radovima FOTO: S. Tasić/OK Radio
- Koridorom 10 ćemo proći do kraja ove godine sigurno, mada na pojedinim delovima postoje određeni problemi, ali se radi dan i noć i verujem da stižemo do kraj godine - rekla je Mihajlović za Radio televiziju Srbije.
 
Međutim, pitanje koje i dalje muči i javnost, a sudeći po navodima zvaničnika i Vladu Srbije - ko je kriv za pad kosine na brdu u Grdeličkoj klisuri, još uvek je bez konkretnog odgovora.
 
Iako se nakon klizišta čulo da je projekat menjan čak 11 puta pri čemu nisu poštovane zakonske procedure, te je Ministarstvo podnelo prijave inženjerskoj komori sa zahtevom da 16 inženjera ostane bez licenci, iz Suda časti ove ustanove kazali su da se i dalje odlučuje o tome da li su imenovani zaista krivi.
 
Mihajlovićeva navodi da će nadležni utvrditi čija je odgovornost, i naglašava da je najvažnije da je taj problem prevaziđen, što je potvrdio i direktor Koridora Srbije Zoran Babić govoreći da nema novih pomeranja zemlje u Grdeličkoj klisuri, te da se završava izgradnja galerija koja će držati brdo.
 
Ministarka tvrdi da su građevinski problemi na takvim gradilištima uobičajeni.
 
- Nisu to neobične stvari, ali mi smo otvorena Vlada i pokazali smo problem - rekla je Mihajlović.
OK Radio, RTS

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: