Mihajlović: Očekujem da poskupi struja za građane

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.05.2022 - 10:36

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da očekuje da poskupi struja za građane i da je pripremljena Uredbu o energetski ugroženom kupcu koja će pomoći onima koji ne mogu da plate struju, gas ili toplotnu energiju.

FOTO: G. Mitić/OK Radio FOTO: G. Mitić/OK Radio
- Znam da to nimalo nije popularno, ali očekujem da dođe do povećanja cene struje za građane, ali je Ministarstvo rudarstva i energetike pripremilo i Uredbu o energetski ugroženom kupcu koja će pomoći onima koji ne mogu da plate struju, gas, ili toplotnu energiju - rekla je Mihajlović u intervjuu agenciji Beta.
 
Dodala je da je korekcija cena najavljena kada je rečeno da tokom ove grejne sezone neće biti poskupljenja struje, a ta sezona je prošla i sada moraju da se naprave „nove kalkulacije“.
 
Nova cena struje mora da bude usklađena sa svim parametrima i održiva i za Elektroprivredu Srbije (EPS) i za državu i za građane, jer ta kompanija "mora iz krize da izađe na nogama, a ne na kolenima".
 
Mihajlović je ocenila da Srbiju čeka zima koja neće biti nimalo laka i zbog toga "moramo već sada početi da se pripremamo".
 
- Energija je skupa, ne možemo da se rasipamo i moraćemo više da štedimo. Ceo svet to radi i moraćemo i mi.
 
Kod nas se građani greju na struju jer je to najjeftinije i najkomfornije.  Tako nešto za najveći deo Evrope je nezamislivo jer je to preskupo - rekla je ona.
OK Radio, Beta

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: