Mile protiv tranzicije

Lokalne vesti - Utorak 18.09.2012 - 09:31

Mile Mihajlović jedan je od najpoznatiljih prodavaca na vranjskoj pijaci, jer za istim tezgama radi već 17 godina.

Na tri tezge, koliko trenutno drži, on prodaje gvoždjarsku robu, ili sve, od „igle do lokomotive“, po daleko nižim cenama od onih u prodavnicama.  
 
- Prodajem sve, od brave, šrafcigera do opreme za brusilice. Mušterije su mi obični ljudi, naši Vranjanci. Kupuju oni koji nemaju para pa vode računa o svakom dinaru  – objašnjava Mihajlović. 
 
Mihajlović je klasična žrtva srpske tranzicije, a posao je krenuo u trenutku kada su propale firme u kojima je radio, najpre „Poljoprodukt“, a potom i štamprija „Nova Jugoslavija“. 
 
- Moja četvoročlana porodica je bila na ivici egzistencije i ja sam morao da krenem od nečega. Ne zarađujem mnogo, opšta je besparica. Prihodujem za preživljavanje, jer sebi uplaćujem staž a i plaćam radnika u jednoj smeni – priča Mihajlović. 
 
Svakodnevni trošak Mihajloviću je i komunalna taksa od 100 dinara koju plaća po tezgi, a tu su i troškovi putovanja, jer robu nabavlja na  pančevačkoj pijaci.   
 
Ipak, priznaje da mu je najteže zimi, zbog hladnoće i prokišnjavanja nadstrešnice pijace.
 
Ipak, ovaj heroj otpora teškim vremenima ne žali se skoro ni na šta. 
 

- Čovek svašta izdrži zbog porodice. I kada mi je najteže moram da opstanem, motiv su mi osamnaestogodišnji sin i desetogodišnja ćerka – kaže Mihajlović. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: