Milenković: Centar RISTA STAJIĆ u Ćoški biće SAMOODRŽIV

Lokalne vesti - Petak 08.10.2021 - 10:10

Budući Obrazovno-naučnog centra „Ćoška - Rista Stajić“ u Vranju će, pored obrazovne funkcije, imati i komercijalnu komponentu.

FOTO: Atelje FOTO: Atelje
Vlada Srbije donela je juče Odluku o osnivanju Obrazovno-naučnog centra „Ćoška - Rista Stajić“ u Vranju.
 
Centar se profiliše kao mesto kontinurianog razvoja talentovanih učenika osnovnih i srednjih i fakulteta u oblasti medicine, hemije, fizike i matematike, stoji u saopštenju Vlade.
 
Centar je državni projekat za koji Grad Vranje obezbeđuje idejno rešenje, urbanistički projekat i lokacijske uslove, dok je investitor Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
 
Reč je o projektu koji je od velike važnosti za ceo kraj, izjavio je ovim povodom gradonačelnik Vranja Slobodan MIlenković
 
- Na više od 8.000 m2 prostiraće se učionice sa kabinetima, laboratorije, ali i spa centar, restoran, kafić i smeštajni kapaciteti sa blizu 150 ležajeva
 
Ovaj centar je zamišljen kao samoodrživ projekat, tako da će dodatni sadržaji imati pre svega komercijalnu komponentu da bi se kao takav finansirao i bio održiv - izjavio je gradonačelnik Milenković. 
 
Centar je dobio ime po Risti Stajiću, velikom dobrotvoru koji je novčano pomagao pitomce Amerikanskog vaspitnog doma za srpsku ratnu siročad u Vranju. 
 
Pre 1930. godine on je jedinoj osnovnoj školu i Vranju poklonio hektar zemljišta u izletištu Ćoška za odmor i rekreaciju učenika.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: