Milenković tri godine na čelu grada: Napredak po modelu KINE

Lokalne vesti - Četvrtak 27.06.2019 - 12:44

Slobodan Milenković, potpredsednik SNS-a, obratio se novinarima povodom treće godišnjice preuzimanja mandata gradonačelnika Vranja i podelio utiske sa nedavnog studijskog putovanja u Kinu.

Milenković na konferenciji za novinare FOTO: D. Ristić/OK Radio Milenković na konferenciji za novinare FOTO: D. Ristić/OK Radio
Milenković je u posetu NR Kini išao kao član petnaestočlane delegacije SNS-a, a poseta je, kao vid saradnje između ove stranke i Komunističke partije (KP) Kine dogovorena prilikom proletošnje posete Aleksandra Vučića ovoj zemlji.
 
Delegacija SNS-a je tom prilikom imala priliku da vidi kako funkcioniše KP Kine, od centralnog do lokalnog nivoa, rekao je Milenković.
 
- Obišli smo mnoga mesta sa ciljem da se upoznamo kako se zadaci iz centrale sprovode na delu, a sa ciljem da do 2021. godine iskorene siromaštvo na stogodišnjicu formiranja KP Kine.
 
Obišli smo i njihovu partijsku školu gde smo se upoznali sa svim modelima funkcionisanja i dogovoreno je da u narednom periodu naša saradnja bude intenzivnija, tako da će se na godišnjem nivou obavljati razmena između SNS-a i KP Kine koja ima 89 miliona članova – rekao je Milenković.
 
Ova saradnja je rezultat poštovanja koje rukovodstvo Kine ima prema Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću, dodao je Milenković i rekao da se uzvratna poseta kineske delegacije SNS-u očekuje do kraja godine.
 
Milenković se osvrnuo i na rezultate lokalne vlasti u poslednjih godinu dana, povodom godišnjice otkad je 15. juna 2016. godine preuzeo mesto gradonačelnika, a SNS poziciju stožera vladajuće koalicije u Vranju.
 
On je izdvojio završetak kapitalnih projekata na lokalu kakvi su otvaranje Hirurškog bloka, Muzej-kuće Bore Stankovića, završetak rekonstrukcije zgrade Pašinog konaka i intenziviranje radova na rekonstrukciji zgrade pozorišta.
 
U segmentu zdravstva tu je još i upošljavanje 17 lekara u ruralnim područjima, rešavanje zastoja u radu Onkološkog konzilijuma i stabilizacija Apotekarske ustanove.
 
Od većih projekata, Milenković je spomenuo još i projekat rekonstrukcije Gradskog parka, završetak izgradnje obilaznice, dva kružna toka i trafo-stanice u Industrijskoj zoni Bunuševac.
 
U oblasti infrastrukture, završena je i rekonstrukcija Radničke ulice, zatim dela puta do Bresnice, kao i rehabilitacija puta Vlase – Vranje u dužini od tri kilometra, a nakon rekonstrukcije zadružnog doma u Dubnici, najavio i isti posao u Neradovcu, Trebešinju i Gornjem i Donjem Neradovcu.
 
Milenković je podsetio i na aktuelne radove na izgradnji novog vrtića, stanova za pripadnike službi bezbednosti i Centra za vanredne situacije, a najavio i izgradnju novog stadiona na Sportskom centru i rekonstrukciju ulice Bore Stankovića.
 
Goveoreći o finasijskim uspesima, Milenković je istakao konsolidaciju gradskog budžeta, kao i prodaju parcele kod Rode, zahvaljujući čemu je ostvaren znatan prihod za lokalnu samoupravu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Sava
27.06.2019. , 12:39
Samo postenje ,spasava ovaj grad i njene gradjanje