Milionska šteta od unišavanja gradske imovine

Lokalne vesti - Petak 28.02.2014 - 14:09

Šteta od uništavanja gradske imovine u Vranju je milionska, a sve na teret građana, upozorava gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Jedan od vandalizama po Vranju Jedan od vandalizama po Vranju

Prema njegovim rečima, huligani ne biraju šta će polomiti, pa tako svakodnevno ima novih uništenih klupa u parku, dečijih igračaka u zabavnim parkovima, uličnih sijalica, šahtnih poklopaca, ali i saobraćajnih znakova i stubića za zabranu parkiranja.

– Odnos prema gradskoj imovini usko je povezan sa građanskim vaspitanjem. Reč je o svesti svakog pojedinca koji živi u Vranju.

Evo najsvežijeg primera uništavanja gradske imovine u izletištu Ćoška.

Apatinska pivara je uredila da to liči na pravo izletište, dok izgrednici iz njima poznatih razloga nisu uništili sve što se uništiti može.

Imamo lomljenje klupa i igračaka u gradskom parku, uličnih svetiljki, stubića koji zabranjuju prolaz automobilima i saobraćajnih znakova.

Šteta je milionska svake godine, a oni koji to rade trebalo bi da znaju da uništavaju imovinu kupljenu njihovim novcem – kaže gradonačelnik Antić.

On je dodao i da sredstva koja se svake godine izdvajaju za ulepšavanje grada nažalost odlaze za zamenu postojećeg uništenog inventara.

Novo igralište u dvorištu osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Vranju ostalo je bez velikog broja sedišta za publiku.

Kako kaže gradonačelnik, o tom terenu brinu isključivo škola i resorno ministarstvo i da su izgrednici uglavnom sadašnji ili bivši učenici Vukove škole.

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković kaže da se uništavanje gradske imovine prijavljuje, ali ne u meri u kojoj bi možda trebalo da bude.

– Kada neko prijavi uništavanje imovine, najčešće su to ulična svetla, šahte, klupe i kontejneri.

Naše ekipe samo sačine zapisnik na licu mesta i u retkim slučajevima izgrednike identifikujemo i pronađemo.

Tu je najveći problem sa dokaznim materijalom. Ipak je svest građana o očuvanju životne sredine ta koja čitavu stvar može da popravi – kaže Stamenković.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: