Minhensko studiranje

Lokalne vesti - Utorak 06.05.2014 - 12:19

Gradonačelnik Vranja, direktor „Vodovoda“ i jedan od inženjera tog javnog preduzeća skoro nedelju dana borave u Nemačkoj, gde obilaze postrojenja minhenske kanalizacije.

Ilustracija Ilustracija

Kako saznaje OK Radio, povod njihovih putašestvija je poseta sajmu vodovoda i kanalizacije, ali i sastanak u KFW banci, koja će finansirati izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Vranju.

Iako izgradnja nije ni počela i još uvek je u fazi projektovanja, vranjska delegacija o trošku Nemaca otišla je da se uveri kako se prerađuje voda  u naprednoj evropskoj metropoli.

 – Gradonačelnik Vranja Zoran Antić će sa direktorom „Vodovoda“ Krstom Janjićem i našim inženjerom održati sastanak u centrali KFW banke u Minhenu gde će biti reči o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Vranju.

Posle toga imaće priliku da obiđu već izgrađena postrojenja u Minhenu, zajedno sa kolegama iz Užica i Kruševca. Sve to plaća KFW banka – kaže zamenik direktora „Vodovoda“  Srđan Dekić.

Kako saznajemo, oni su u Nemačku otišli u nedelju i tamo će biti do petka.

Sličnu posetu imao je i bivši gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić sa rukovodstvom „Vodovoda“ kada je zidana brana „Prvonek“.

Oni su bili u Tunisu, gde su obilazili brane, ne bi li ta iskustva preneli i na Prvonek.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: