MINISTAR otvara obnovljenu BORINU KUĆU

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.11.2018 - 10:59

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević prisustvovaće u utorak zvaničnom otvaranju rekonstruisane Muzej-kuće Borisava Stankovića u Vranju.

Muzej-kuća već prima posetioce FOTO: D. Ristić/OK Radio Muzej-kuća već prima posetioce FOTO: D. Ristić/OK Radio
Programom posete predviđeno je da svečanost počne u 11:45 časova, tokom koje će govoriti ministar Vladan Vukosavljević, gradonačelnik Vranja Slobodan MilenkovićMilena Popović, savetnica za kulturu u kabinetu predsednice Vlade.
 
Ministarstvo kulture je na konkursu "Gradovi u fokusu", izdvojilo je 9,9 miliona dinara za projekat “Vranjskom kaldrmom”, kojim je predviđena rekonstrukcija zgrade Selamluka i Muzej kuće Bore Stankovića.
 
Prema rečima direktora Narodnog muzeja u Vranju Saše Stamenkovića, Muzej-kuća Bore Stankovića prima posetioce još od kraja avgusta, kada su završeni radovi na rekonstrukciji.
 
- Mi u Narodnom muzeju smo presrećni što smo, zahvaljujući naporima Grada Vranja i Ministarstva kulture, dobili kompletno renoviran ovaj značajan objekat od velike kulturne i istorijske vrednosti.
 
I Borina kuća i zgrada Selamluka su bile ozbiljno ruinirane, tako da im je rekonstrukcijom udahnut novi život – kaže Stamenković za OK Radio.
 
Prema agendi posete ministra Vukosavljevića Vranju, predviđen je i obilazak rodne kuće oca Justina Popovića i zgrade Pašinog konaka.
 
Ministra će ugostiti i Eparhija Vranjska, a programom je predviđen i obilazak manastira Svetog Prohora Pčinjskog.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: