Ministar Stefanović: Budi vojnik, ti to možeš!

Lokalne vesti - Četvrtak 07.07.2022 - 11:25

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović pozvao je danas mlade da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka. „Budite ponos svoje zemlje, dika svoje porodice i svog mesta, prijave za septembarsku generaciju su otvorene! Budi vojnik, ti to možeš!”, poručio je ministar Stefanović.

FOTO: Goran Mitić,Ok Radio FOTO: Goran Mitić,Ok Radio
„Šta je to počasni pozdrav, a šta znači ono gromko i glasno “Mirno!”? Šta je kalibar i kako se izražava? To su samo neke od zanimljivih tema koje smo u nastavku serijala kratkih spotova pripremili za mlade koji vole svoju vojsku i žele da saznaju više o njoj”, naveo je ministar Stefanović, dodajući da se sve to, ali i mnogo više, može saznati i naučiti i iz prve ruke - prijavom za dobrovoljno služenje vojnog roka.
 
Niz tutorijala namenjenih mladima i njihovom upoznavanju sa vojničkom svakodnevicom izradio je Vojnofilmski centar „Zastava film“, a u okviru šireg serijala koji se emituje od oktobra prošle godine na sajtu i društvenim mrežama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.   
 
Da podsetimo, u toku je prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka koje traje do 31. avgusta ove godine, a za koji se mogu prijaviti mladići i devojke, koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina. Prijave je moguće podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima.
 
Detaljne informacije u vezi sa uslovima i postupkom prijavljivanja zainteresovani mogu dobiti u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na sledećem linku https://www.mod.gov.rs/cir/18092/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-18092
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: