Ministar Vučević u poseti kompaniji „Jumko“ u Vranju

Lokalne vesti - Subota 26.11.2022 - 10:45

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević posetio je kompaniju „Jumko“ u Vranju gde je sa generalnim direktorom Branislavom Trajkovićem razgovarao o poslovanju te fabrike i planovima za buduću saradnju sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.

Foto: MOD Foto: MOD
Vučević je, posle obilaska pogona u kojima se proizvode vojne uniforme i balistička oprema, te sastanka sa rukovodstvom kompanije, ocenio da je „Jumko“ jedan od najznačajnijih privrednih subjekata, ne samo za Vranje i Pčinjski okrug, nego za celu državu Srbiju.
 
On je istakao da će Vlada i Ministarstvo odbrane posvetiti posebnu pažnju saradnji sa „Jumkom“ i kupovini svega onoga što se proizvodi u njegovim pogonima, jer je to, kako je istakao, podsticaj razvoju Vranja i celog Pčinjskog okruga.
 
- Obilazeći kompaniju, njene celine, određene pogone zajedno sa rukovodstvom, ali i zaposlenima u kompaniji sam video da „Jumko“ radi i na daljoj modernizaciji, na daljim boljim, funkcionalnijim, atraktivnijim proizvodima.
 
Ono što je interes i Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, ali i drugih segmenata u okviru države, govorim pre svega o Ministarstvu unutrašnjih poslova, Carini, Pošti, je da se kupuje, da se nabavlja u ovoj kompaniji.
 
Kupovina te opreme i proizvoda koji su deo palete proizvoda ili ponude „Jumko“ kompanije jeste i podsticaj ili podrška jačanju i Vranja i Pčinjskog okruga, odnosno juga Srbije, što je strateški interes i strateško opredeljenje države Srbije – izjavio je Vučević.
 
Prema njegovim rečima, Vlada Republike Srbije zajedno sa predsednikom Republike učiniće sve da jug naše države, Vranje kao centar i okruga i ovog regiona i dalje ekonomski jača.
 
- Da nam narod ovde ostane, da imamo i nove puteve, da imamo nove fabrike, da imamo brzu prugu i do Vranja i prema komšijama iz Severne Makedonije, da „Jumko“ ima i nove pogone i novu opremu i nove proizvode i više posla. I to je do nas.
 
Od nas zavisi da li ćemo biti uspešni, dovoljno posvećeni i, rekao bih, hrabri da to uradimo.
 
Veoma sam zadovoljan onim što sam video u kompaniji „Jumko“ i verujem da će Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane biti i dalje dobar kupac, naručilac posla i proizvoda koje prave vredne radnice i radnici ove kompanije – naglasio je ministar Vučević.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: