Ministarstvo: Dojave o bombama u preko 100 škola

Lokalne vesti - Petak 20.05.2022 - 11:05

U petak, 20. maja, nove anonimne dojave stigle su na elektronske adrese 134 osnovne i srednje škole u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

FOTO: Thinkstock FOTO: Thinkstock
Dojave su, prema novom saopštenju, stigle u osnovne škole na teritoriji Novog Sada, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji.
 
Đaci su evakuisani ili su roditelji obavešteni da deca ne dolaze u prepodnevnu smenu, a neke škole prešle su na onlajn nastavu
 
O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.
 
U toku prepodneva, preteće poruke su stigle i na adrese nekoliko osnovnih škola u Vranju i Vladičinom Hanu 
 
Masovne dojave i pretnje o postavljenim bombama počele su u ponedeljak, 16. maja kada je evakuisano više od 170 škola u Beogradu, niz poslovnih objekata, kao i aerodrom u Nišu, a dva dana kasnije, prvi put su na meti bile i zdravstvene ustanove.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: