Mire preuzeo barjak

Lokalne vesti - Utorak 15.05.2012 - 13:13

Desete jubilerne Olimpijske igre učenika osnovnih i srednjih škola Srbije održaće se u Vranju maja 2015. godine, odlučio je Upravni odbor Saveta za školski sport.

Miroljub Stojčić Miroljub Stojčić

Zastavu „Školske olimpijade“, kako se popularno zove ovo sportsko takmičenje učenika, danas će u Sremskoj Mitrovici, od domaćna IX igara, preuzeti gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić.

- Počastvovani smo odlukom Upravnog odbora da nam se dodeli organizacija Desete jubilarne Olimpijade mladih. Medjutim, čekaju nas velike obaveze koje ćemo nadam se uspešno privesti kraju u naredne tri godine - rekao je Stojčić pred polazak u Sremsku Mitrovicu.

On je objasnio da je najveći problem do tada izgraditi potrebnu sportsku infrastrukturu, jer će na igrama nastupiti oko 5.000 sportista - učenika osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije.

- Drugi je problem dočekati, smestiti i sedam dana biti dobar domaćin mladima, tako što ćemo im, u duhu tradicionalnog vranjskog gostoprimstva, pored sportskih, ponuditi i druge sadržaje - rekao je Stojčić.

U programu Olimpijskih igara učenika osnovnih i srednjih škola Srbije su sledeće discipline: ateletika, gimnastika, plivanje, streljaštvo, stoni tenis, rukomet, odbojka, košarka i mali fudbal.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: