Miša osvojio SREBRO ZA SRBIJU na geografskoj olimpijadi

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.08.2019 - 21:45

Svršeni maturant Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju Miša Stanković, osvojio je srebrnu medalju na Internacionalnoj geografskoj olimpijadi.

Miša Stanković sa mentorkom Vesnom Bogdanović FOTO: Gimnazija Miša Stanković sa mentorkom Vesnom Bogdanović FOTO: Gimnazija
Tim povodom, za Stankovića i njegovu mentorku Vesnu Bogdanović, gradonačelnik Slobodan Milenković je priredio prijem kojem je prisustvovala i gradska većnica za obrazovanje, Zorica Jović.
 
Miša Stanković je medalju osvojio u kategoriji juniora na Internacionalnoj olimpijadi gde su učestvovali takmičari iz velikog broj evropskih država.
 
Kako kažu iz vranjske gimnazije, takmičenje se sastojalo iz tri dela: pisanog testa na engleskom jeziku, terenskog rada i multimedijalnog dela.
 
Prema rečima mentora, profesorke Vesne BogdanovićMiša već tri godine za redom učestvuje na Republičkom takmičenju iz geografije i ostvaruje dobar plasman.
 
- Ove godine se plasirao i na Olimpijadu i bio deo tima koji je predstavljao Srbiju.
 
Ovo je najveći uspeh koji je do sada postigao moj učenik, osvojivši srebrnu medalju – navodi profesorka.
 
Stanković kaže da je za njega velika čast bila da predstavlja svoju zemlju, grad i školu na ovom takmičenju tokom kojeg je upoznao i nove prijatelje.
 
- Lep i veličanstven je osećaj vratiti se sa medaljom oko vrata.
 
Žao mi je što neću moći da, zbog propozicija takmičenja, učestvujem na Svetskoj geografskoj olimpijadi naredne godine u Istanbulu – kaže ovaj daroviti mladić zahvaljujući se svojim profesorima na pruženom znanju i podršci.
 
Gradonačelnik Slobodan Milenković je istakao da grad Vranje može da se ponosi mladim i uspešnim ljudima koji redovno nivo svog znanja pokazuju uspešnim nastupima na brojnim takmičenjima.
 
- Ulaganje u obrazovanje je najvažnije za razvoj lokalne zajednice
 
Mi smo ponosni na vaš uspeh, želimo vam da tako uspešno nastavite i u narednom periodu i da svoju budućnost planirate u Vranju
 
Sa svoje strane, gradsko rukovodstvo će nastaviti da preduzima sve mere i aktivnosti da život u našem gradu učini boljim i kvalitetnijim - rekao je gradonačelnik i Stankoviću poželeo mnogo uspeha u daljem školovanju i radu. 
 
Na pitanje kakvi su njegovi dalji planovi, ovaj mladi daroviti čovek kaže da mu je želja da se bavi urbanističkom strukom.
 
- Upisao sam smer Prostorno planiranje na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a osvojen medalja mi je omogućila upis bez polaganja prijemnog ispita.
 
Kada zavšim fakultet imaću zvanje diplomirani prostorni planer. Praviću planove, sve što je vezano za urbanizam, lokalnu sredinu i voleo bih da to radim za svoj grad - navodi on.
 
Stanković navodi da mu je Vranje uvek na prvom mestu u srcu i da bi najviše voleo da svojim poslom bavi u svom gradu.
 
- Miša Stanković je prvi učenik Gimnazije koji je svojim uspehom pomerio granice u takmičenju iz geografije i dokazao da su svi ciljevi dostižni svestranom i istraživačkom duhu željnom učenja i znanja.
 
Ovim je Miša otvorio novu stranicu najuspešnijih vranjskih gimnazijalaca. Nadam se da će sa jednakim, aki ne i većim uspehom nastaviti školovanje i da će njegovim daljim radom Vranje moći da se ponosi – kaže direktorka škole, Suzana Mišić Stanković.
 
 
Ovaj tekst proizveden je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru projekta "Ostati ili otići - Mladi i migracije sa juga Srbije". Sadržaj ovog teksta i stavovi izrečeni u njemu su isključivo odgovornost OK Radija i ni na koji način ne izražavju stavove i mišljenja Ministarstva.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: