Mnogo zvanih, malo odabranih

Lokalne vesti - Nedelja 22.04.2012 - 11:06

Sa juga Srbije 57 kandidata za narodne poslanike

Za 250 mesta u Skupštini Srbije, medju 2.449 kandidata iz cele Srbije, 6. maja na izbornu crtu će izaći 57 stanovnika iz sedam opština Pčinjskog okruga.
 
Na 13 listi prijavljenih za parlamentarne izbore, sa juga Srbije je 41 muškarac i 16 žena.
 
Za poslanička mesta i privilegije, najviše zainteresovanih je iz Vranja - 22, Vladičinog Hana 14 i Surdulice, osam kandidata.
 
Najviše kandidata za poslanike, čak po osam, predložile su koalicija okupljena oko Socijalisticcke partije Srbije i Reformistička stranka.
 
Za najbolje pozicije na listama izborili su se Goran Ivanov iz Vladičinog Hana (10) i Vlasta Petrović iz Trgovišta (13) obojica na listi Reformističke stranke, zatim radikal Dragan Stevanović iz Surdulice (19) i Uroš Trajović iz Vranja (46) na listi Ujedinjenih regiona Srbije.
 
Među 57 kandidata za poslanike, najviše je lekara i diplomiranih ekonomista (po pet), ekonomista (četiri), advokata, pravnika i radnika (po tri).
 
Najstariji kandidat za poslanika je penzionerka Miroslava Trajković sa liste SPS-PUPS-NS koja je rodjena 1947.godine, a najmlađi studentkinja radikala, Marija Petković, koja je rođena 1990.godine.
 
Prosečna starost kandidata za poslanika iz Pčinjskog okruga je 42 godine.
 
Prema podacima Republičke izborne komisije, za 250 mesta u Skupštini Republike Srbije, na 13 listi, konkurisalo je 2.449 kandidata.
 

Za svaku poslaničku stolicu i privilegije koje ona donosi prosečno će se boriti  9,8 kandidata. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: