MOBILNI MAMOGRAF dostupan svim ženama, bez uputa i knjižice

Lokalne vesti - Subota 25.09.2021 - 13:28

Preventivna akcija mamografskih pregleda na mobilnom digitalnom mamografu niškog Kliničkog centra uz podršku Ministarstva zdravlja, bez uputa i zdravstvenih knjižica, po unapred utvrđenom rasporedu počinje u utorak, 28. septembra u Vranju, saopšteno je iz Zdravstvenog centra.

FOTO: royalfamily.org/Ilustracija FOTO: royalfamily.org/Ilustracija
Pokretni digitalni mamograf biće postavljen ispred Sportske hale u Vranju.
 
Preventivni pregledi za rak dojke, koji su namenjeni ženama starosti između 50 i 69 godina, obavljaće se svakog dana od 8 do 19 časova.
 
Telefon za zakazivanje mamografije, radiološkog pregleda dojke je: 0648990466
 
Termin za zakazivanje je svakog radnog dana od 10 do 12 časova
 
Na telefon će se javljati glavni tehničar Službe za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku, Opšte bolnice Vranje, Nenad Stojanović i prvi pregledi moći će da se zakažu od ponedeljka, 27. septembra godine u navedenom terminu.
 
Po unapred utvrđenom rasporedu, sve žene, starosne dobi između 50 i 69 godina, sa bilo kojim ličnim dokumentom, moći će da obave mamografski pregled, nakon čega će im rezultati biti poslati na kućnu adresu.
 
Kod svih pacijentkinja, kod kojih se uoče odstupanja od normalnih vrednosti, biće uredno obaveštene i pozvane na dodatnu dijagnostiku.
 
Preglede će moći da urade i žene van opsega od 50 do 69 godina starosti uz uput i indikaciju izabranog lekara.
 
Svi pregledi će se obavljati uz poštovanje svih važećih propisanih epidemioloških mera zaštite od Kovida 19 u Republici Srbiji,napominju iz ZC VRanje.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: