Mogućnost prodaje fabrike: Postoji nada za 400 radnika Spilita iz Vranja

Lokalne vesti - Nedelja 26.05.2019 - 12:05

Za oko 400 radnika fabrike nameštaja „Spilit“ iz Vranja postoji nada, jer prema nezvaničnim informacijama koje su stigle od predstavnika rukovodstva grada, postoji mogućnost da Rusi prodaju ovo preduzeće.

Radnici čuvaju pogone. Foto: OK Radio Radnici čuvaju pogone. Foto: OK Radio

Ovoj ideji idu u prilog i činjenice da su mašine još uvek u pogonima, kao i da postoji repromaterijal za pokretanje proizvodnje.

Takođe, zakup „Jumkovih“ pogona, gde je „Spilit“ pokrenuo proizvodnju, još uvek nije otkazan.

Ono što je za sada sigurno je da se ruski predstvanici i vlasnici „Spilita“ već desetak dana ne javljaju i da su nestali iz Srbije, kao i da je oko 400 radnika obavešteno da idu na godišnji odmor.

Jedan od radnika Predrag Trajković, kaže da je obezbeđenje u stalnom kantaktu sa policijom, kako neko ne bi izneo mašine i reprometerijal iz pogona i magacina.

- Proizvodnja može odmah da krene, nije tačno da su mašine iznete, sve je na svom mestu.

I mi smo čuli da postoji mogućnost da fabrika bude prodata
, kao i da ima zainteresovanih za tako nešto.

Mi smo proizvodili nameštaj „Nefa“ koji ima tržište ne samo u Srbiji, već i koliko ja znam u mnogim okolnim zemljama.

Sve to u prilog tome da možemo da nastavimo proizvodnju bez problema
- nada se Trajković.

Radnici „Spilita“ u petak popodne sastali su se sa Slobodanom Milenkovićem, gradonačelnikom Vranja, nadajući se da će se lokalna samouprava uključiti u rešavanje problema.

Zvaničnih informacija sa ovog događaja još uvek nema. Prema nezvaničnim informacijama, rukovodstvo Vranja u petak popodne uspelo je da sa Rusima stupi u kontakt, kada je gradonačelniku rečeno da postoji mogućnost da prodaju fabriku u Vranju.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Sveta
26.05.2019. , 12:43
Neka fabriku kupi Recko. Umesto što arči pare na strane fudbalere neka kupi fabriku i zadrži 400 radnika da im porodice ne budu gladne. Samo da urade za svakog kineza po jednu čačkalicu obezbedili su posao za 100 godina...