Muke sa Elektrodistribucijom

Lokalne vesti - Utorak 11.02.2014 - 08:48

Penzionerka Radica Stamenković (52) iz Vranja već mesec dana živi u problemima zbog greške radnika vranjske Elektrodistribucije.

Radica Stamenkovic Radica Stamenkovic

Njoj je zamenjen strujomer i od tada dobija samo pretplatu za novi uređaj.

Nakon nekoliko meseci dobila je račun veći od 50 hiljada dinara.

Međutim, s obzirom da je invalid i da je u penziji, ona taj novac nema.

– Aprila prošle godine su radnici EPS-a zamenili strujomer, a nisu mi dali ni jedan papir o tome. Od tada dobijala sam račune od 500 dinara.

S obzirom da sam duži period bila van Vranja, jer sam imala operacije, čim sam se vratila otišla sam u EDV da prijavim problem - kaže Radica i dodaje da od tada vodi “rat” sa EPS-om u cilju da dokaže da nije kriva za propust radnika EDV-a.

– Dobili smo izvinjenje zbog propusta, ali nam se uredno zaračunava kamata za dug za koji nismo znali da postoji.

Raskinuli su nam ugovor o reprogramu koji smo do tada imali, a da nas nisu ni obavestili.

Optuživali su nas za krađu struje i vređali, tako da ozbiljno razmišljam da ih tužim jer sam dodatno izložena šikaniranju pojedinih radnika - priča Radica.

Ona ističe da je podnela zahtev za reprogram najnovijeg dugovanja, ali da je EDV to odbio.
 

- Ja imam invalidsku penziju od 15 hiljada dinara, a moj muž u “Simpu” ne prima platu. Izdržavamo studenta van Vranja i imamo još jednog nezaposlenog sina.

Taj novac da izdvojim ne mogu, a prete nam da će nam isključiti struju.

Kada sam bila u EDV, tehnički direktor mi je rekao da treba da mi bude čast što me udostojio razgovora sa njim –kaže Radica.

Generalni direktor EDV Vranje Zoran Knežević kaže da će slučaj lično ispitati i da svako ima pravo na reprogram dugovanja, ukoliko potrošač ispunjava uslove.

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: