MUP: PORAŽAVAJUĆI rezultati pojačane kontrole saobraćaja

Lokalne vesti - Sreda 15.06.2022 - 09:27

Tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena prethodnog vikenda, od 10. do 12. juna saobraćajna policija otkrila je 6.983 prekršaja, od kojih se najveći broj odnosio na prekoračenje dozvolјene brzine kretanja.

FOTO: MUP FOTO: MUP

Dozvolјenu brzinu kretanja prekoračilo je 3.099 vozača, 656 je sankcionisano zbog vožnje pod dejstvom alkohola, 19 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a u službenim prostorijama na trežnjenju zadržano je 130 osoba.

 

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa saobraćajna policija prekršajno je kaznila 1.235 osoba, a tokom akcije otkriveno je i 1.576 drugih prekršaja.

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naglasio je da će policija nastaviti da kontinuirano sprovodi ovakve akcije i ukazao da je poražavajuće da se i pored stalnih apela, upozorenja i pojačane kontrole, lјudi i dalјe u saobraćaju ponašaju neodgovorno.

 

- Policija će učiniti sve da smanji broj saobraćajnih nezgoda i broj stradalih, ali dokle god se pojedini vozači budu ponašali neodgovorno, dok ne postanu svesni da su time što su seli pijani ili drogirani u auto ugrozili svoj i tuđi život, zavili porodice u crno, uništili nečiju budućnost, mi nećemo imati bolјe stanje - rekao je ministar Vulin.

 

On je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da odgovornim odnosom prema sebi i celokupnoj zajednici, prema drugim lјudima, doprinesu ličnoj i opštoj bezbednosti, da poštuju saobraćajne propise, spasu svoj i živote drugih lјudi.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: