Murati: Građani Preševa, Bujanovca i Medveđe moći će da dobiju DRŽAVLJANSTVO TZV. KOSOVA

Lokalne vesti - Subota 08.01.2022 - 13:31

U Prištini je usvojen dokument po kojem građani Preševa, Medveđe i Bujanovca koji su u poslednjih pet godina boravili na Kosovu dobijaju državljanstvo.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio

To je saopštio politički savetnik kosovske predsednice Vjose Osmani Artan Murati.

Murati je na Fejsbuku napisao da je ovaj taj koncept dokument odobren 29. decembra.

- Veoma sam srećan što su u ovaj konceptualni dokument, iz kojeg će proizaći novi Zakon o državljanstvu, uneti komentari i predlog kabineta predsednika, koji će omogućiti da se Albancima iz Medveđe, Preševa i Bujanovca obezbedi državljanstvo Republike Kosovo.

Tačnije, svi građani iz Preševa, Medveđe i Bujanovca koji su u Republici Kosovo boravili najmanje pet godina od 12.06.1999. do 31.12.2021, dok će u pogledu proceduralnih kriterijuma biti regulisan podzakonskim aktima koje donosi Ministarstvo unutrašnjih poslova
- precizirao je Murati.

Prema njegovim rečima, sledeći korak je izrada zakona i usvajanje u Skupštini.

- Albanci iz doline nikada neće biti ignorisani. Institucionalna koordinacija je na najvišem nivou i to će doneti pozitivne rezultate.

Sledeći korak je izrada zakona i usvajanje u Skupštini. Čini se da je to dobra godina u ovom pravcu
- zaključio je Murati.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: