Mustafa: Preševska dolina postala deo BRISELSKOG DIJALOGA, bez nas nema mira na Balkanu

Lokalne vesti - Utorak 20.07.2021 - 10:44

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa ocenio je da je od poslednjeg sastanka delegacija Srbije i Kosova, pitanje tkzv Preševske doline" postalo deo Briselskog dijaloga.

Ragmi Mustafa FOTO: S. Tasić/OK Radio Ragmi Mustafa FOTO: S. Tasić/OK Radio
Mustafa je na svojoj fejsbuk stranici istakao da je pitanje tkzv Preševske doline, odnosno dela juga Srbije u kojoj pretežno žive pripadnici albanske nacionalne zajednice, postavljeno u Deklaraciji o miru koju je predložila delegacija Kosova na jučerašnjem sastanku u Briselu.
 
On je citirao član 3 ovog dokumenta pod naslovom "Uzajamnost u zaštiti i unapređenju manjinskih prava" i ocenio ga "važnim je za Preševsku dolinu".
 
U ovom odeljku se navodi da će "pregovaračke strane zajedno raditi na stvaranju najnaprednijeg sistema za zaštitu i promociju manjinskih prava za albansku zajednicu u Srbiji i srpsku zajednicu na Kosovu u cilju postizanja trajnog i dugoročnog mira među zemljama uz puno poštovanje principa reciprociteta i u sprovođenju evropskih vrednosti i međunarodnih akata“.
 
- Pitanje Preševske doline sada je nesumnjivo za stolom dijaloga Kosova i Srbije i vreme je da uzmemo učešće u njemu. 
 
Nema trajnog i dugoročnog mira na zapadnom Balkanu bez Preševske Doline - napisao je Mustafa.
 
On je, takođe, naveo da je delegacija Srbije predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem odbila Deklaraciju o miru.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: