Muzej još u BLOKADI, izvesne NOVE TUŽBE

Lokalne vesti - Sreda 20.06.2018 - 10:38

Račun Narodnog muzeja u Vranju još uvek je pod blokadom zbog tužbe stanara solitera bloka Pošta-banka, a u međuvremenu je sličnim povodom, pokrenuta još jedna tužba, saznaje OK Radio.

Stanari solitera presavili tabak FOTO: D. Ristić/OK Radio Stanari solitera presavili tabak FOTO: D. Ristić/OK Radio
Račun Narodnog muzeja je blokiran na sumu od skoro 3,9 miliona dinara, izvršnom presudom u korist stanara iz solitera D u bloku Pošta-banka.
 
Gradsko veće je još 2010. godine dalo saglasnost da Narodni muzej može sklopiti ugovore o korišćenju prostorija kao ateljea za potrebe nekoliko poznatih vranjskih umetnika, koji su bili u obavezi da zauzvrat ovoj ustanovi godišnje ostave po jednu sliku
 
Oni su to i činili pa je tako Narodnom muzeju ostavljen vredan legat koji sada broji nekoliko stotina umetničkih dela
 
Saglasnost Gradskog veća odnosila se na period od 2010. do 2015. godine, mada su umetnici prostor dobili od nekadašnje opštine još u vreme SFRJ, kada su zgrade bile u društvenom vlasništvu.
 
Zbog nedostatka zakonske regulative, dogovor između lokalne samouprave i umetnika je važio i u međuvremenu, sve dok stanari nisu presavili tabak i tužili Narodni muzej.
 
Sud je doneo presudu u korist stanara, sa obrazloženjem da se ova ustanova neosnovano bogatila, što je krajnje nelogično, ali očigledno ima zakonsku osnovu, kaže direktor Narodnog muzeja, Saša Stamenković.
 
- Grad Vranje, kao naš osnivač, transferima na dnevnom nivou, rešava problem blokade i očekujemo da ćemo biti odblokirani do kraja nedelje.
 
Međutim, očekujemo i nove tužbe po istom osnovu jer ateljea ima i u drugim lamelama – kaže Stamenković.
 
U prethodnom periodu je već doneta još jedna presuda, i to u korist stanara solitera C
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: