Na komemoraciji odata počast Saši Stojkoviću Babačku

Lokalne vesti - Nedelja 28.11.2021 - 12:16

U Sali Pozorišta “Bora Stanković“ u Vranju održan je komemorativni skup povodom smrti glumca i novinara Saše Stojkovića Babačka.

FOTO: G. Mitić/OK Radio FOTO: G. Mitić/OK Radio
U prisustvu Stojkovićeve porodice, kolega, prijatelja i poštovalaca, o njegovom pozorišnom stvaralaštvu i novinarskom radu su govorili glumac vranjskog teatra Aleksandar Mihajlović Klinčar, nekadašnji novinar „Novina vranjskih“ Nikola Lazić i novinar OK Radija Dejan Ristić.
 
Na komemoraciji je pročitano pismo dramaturga Željka Hubača u kojem se kaže da je Stojković bio jedan od retkih ljudi kome je beskompromisna borba za istinu bila imperativ življenja.
 
- Vranje je puno izgubilo njegovim odlaskom, ali se nadam da će njegova velika energija opstati u gradu kojem je Saša posvetio svoj zivot – napisao je Hubač.
 
Glumac i prijatelj Aleksandar Mihajlović se prisetio dugogodišnjeg profesionalnog i ličnog druženja sa Stojkovićem, predstava, putovanja i gostovanja.
 
On je zamolio okupljene da na večni počinak aplauzom isprate, kako je rekao, „glumca, ali i ljudinu i velikog čoveka".
 
Nikola Lazić, nekadašnji kolega iz „Novina vranjskih“ je govorio o zajedničkom radu tokom petnaestak godina.
 
Novinar OK Radija Dejan Ristić je istakao da je Saša Stojković bio veliki profesionalac i zahtevan urednik koji je sam najpre davao svoj maksimum, a onda to isto zahtevao i od drugih. 
 
- Oštar i beskompromisan, nije štedeo one o kojima je pisao, ni svoje saradnike, a najmanje sebe
 
Bio je poznati gradski lik, glumac, reditelj, novinar, podržavalac alternativnih kulturnih dešavanja i drugar iz kafane.
 
A ponajviše, bio je Saša Babačko. Autentičan i neponovljiv. Unikat - rekao je Ristić.
 
Saša Stojković je preminuo u subotu ujutro u Kliničkom centru u Nišu, nakon kraće bolesti.
 
U Pozorištu „Bora Stanković“ je, od 1985. godine, ostvario preko 100 glumačkih i 11 rediteljskih premijera, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji vranjskog teatra.
 
U OK Radiju bio je više od 20 godina kao programski direktor i urednik, a njegova čuvena emisija “Kafe Kazablanka” deo je urbane legende Vranja.
 
Radio je i kao kolumnista i novinar u nedeljniku "Vranjske", gde je na kraju postao i urednik portala pre gašenja ovog nedeljnika.
 
Sahrana Saše Stojkovića je zakazana za nedelju u 14 časova, na Šapranačkom groblju u Vranju.

Foto Galerija

Komemoracija

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: