NA KRAJU SVETA: ZC Vranje BEZ NOVIH ZAPOŠLJAVANJA!

Lokalne vesti - Petak 21.04.2017 - 09:17

Zdravstveni centar u Vranju nije na spisku ustanova koje će biti pojačane novim zdravstvenim radnicima, a prema novim kadrovskim planovima Ministarstva zdravlja.

Koronarna na internom: Ima li ko da radi? FOTO D. Ristić/OK Radio Koronarna na internom: Ima li ko da radi? FOTO D. Ristić/OK Radio

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predstavio je u četvrtak kadrovske planove Vlade Ministarstva zdravlja izrađene u cilju formiranja nove generacije lekara, a na osnovu ažuriranih normativa koje je sačinio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“.

Donošenjem tog plana za 2017. godinu, ministarstvo je omogućilo zapošljavanje novih 2010 zaposlenih u zdravstvu: 631 doktora medicine, 30 farmaceuta - biohemičara, 1349 medicinskih sestara i tehničara raznih profila.

Iako se u vranjskom ZC duže vreme čekalo na ovaj plan, koji je trebalo da reši pitanje zapošljavanje prvenstveno lekara, Vranja nema na spisku Ministarstva zdravlja.

Direktor ZC Vranje Dragan Veličković kaže za OK Radio da ova ustanova nije dobila ništa zvanično iz ministarstva.

- Ne želim ništa da prejudiciram svojim izjavama. Ništa još uvek zvanično nismo dobili, pa ćemo videti – kaže Veličković.

Prema njegovim rečima, ZC Vranje je ministarstvu dostavio svoje kadrovske potrebe, ali nije želeo da detaljnije govori o njima.

Veličković dodaje i da će svaka zdravstvena ustanova dobiti svoj kadrovski plan i da će nadalje funkcionisati u skladu sa njime.

ZC u Vranju je, usled zabrane zapošljavanja u javnom sektoru poslednjih godina novo medicinsko osoblje angažovao samo na određeno vreme.

Zimus je, prilikom zapošljavanja četiri lekara na određeno vreme, došlo do žestoke rasprave na granici fizičkog incidenta, između nezaposlenih doktora i direktora ZC.

Prema nekim informacijama, na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Vranju na posao čeka pedesetak lekara.

Ministarstvo je, povodom novog kadrovskog plana za ovu godinu, objavilo da se normativi kadra računaju na osnovu broja stanovnika na teritoriji na kojoj se nalazi zdravstvena ustanova za domove zdravlja, a u bolnicama na osnovu broja postelja.

Po novom kadrovskom planu, najveći broj medicinskih radnika biće zaposlen u KC Srbije – 380, KC Vojvodine – 229 i KC Kragujevac – 219.

Značajnije kadrovsko pojačanje dobiće i kliničko bolnički centri u Zemunu i na Zvezdari – 72, odnosno 84, KC Niš – 58, kao i Opšte bolnice u Novom Pazaru, Šapcu i Čačku.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: