Na svečanoj akademiji uručena NAJVIŠA GRADSKA PRIZNANJA (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Petak 01.02.2019 - 09:38

Na svečanoj akademiji povodom Dana grada i oslobođenja Vranja od turskih zavojevača, uz prisustvo visokih zvanica, uručena su najviša gradska priznanja.

Dobitnici gradskih priznanja na svečanoj akademiji FOTO:G. Mitić/OK Radio Dobitnici gradskih priznanja na svečanoj akademiji FOTO:G. Mitić/OK Radio

Specijalno javno priznanje „31. januar" pripalo je posthumno poznatom urologu i bivšem direktoru ZC Vranje dr Vladimiru Stamenkoviću, a uručeno je njegovoj supruzi Slađani.

 

Javno priznanje „31. januar" u vidu diplome dobili su JP „Putevi Srbije", Preduzeće „Credo" doo Vranje i Pedagoški fakultet u Vranju.

 

Priznanja su dobili i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević i doktor istorijskih nauka Dejan Antić, koji se zahvalio u ime nagrađenih.

 

- Ovo je velika čast za sve dobitnike i obaveza. Vranjanci ma gde bili moraju biti okrenuti svom rodnom gradu.

 

Na nama je da sada radimo na ekonomskom opstanku, biološkom, moralnom i duhovnom - poručio je Antić koji se novčanog dela nagrade u iznosu od 50.000 odrekao u korist Dečjeg dispanzera.

 

Nakon emitovanog filma o Vranju u proteklih godinu dana, brojnim zvanicama, među kojima su bili i ambasadori Švedske i Bugarske, obratio se gradonačelnik Slobodan Milenković, govoreći o značaju 31. januara za Vranje i Srbiju.

 

- Nije naš grad po oslobođenju doživeo nagli preobražaj, ali je uključivanjem u srpsku državu dobio osobenu funkciju.

 

Njegova transmisiona uloga „kapija za staru Srbiju”, učinila ga je onom uporišnom tačkom na kojoj su se susretali duhovni, kulturni, ekonomski i nacionalni uticaji – rekao je on i dodao da je i nakon 141 godine, Vranje ostalo aktivno područje i otvorena sredina.

 

Vranje je ponosno na sve koji su proslavili svoj grad, kao i na one mlade koji su i danas ponos i uzdanica grada.

 

- To je naš najveći kapital u koji ulažemo jer su mladi i talentovani ljudi budućnost ovog grada i ove države.

 

Sve što smo uradili tokom prošle godine, realizovali smo sa ciljem da stvorimo bolje uslove za život onih koji će ispisati nove stranice istorije Vranja – naglasio je Milenković.

 

U umetničkom delu programa nastupio je ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički" i solisti Bora Dugić i Nada Jovanović.

 

Foto Galerija

Svečana akademija povodom Dana grada 2019.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: