Nacionalna garda Ohaja u poseti Eparhiji vranjskoj

Lokalne vesti - Utorak 18.06.2019 - 12:51

Vranje - Delegacija Nacionalne garde Ohaja i predstavnici Generalštaba vojske Srbije i Komande Kopnene vojske proveli su tri dana u poseti Eparhiji vranjskoj.

Goste je dočekao episkop vranjski Pahomije FOTO: Eparhija vranjska Goste je dočekao episkop vranjski Pahomije FOTO: Eparhija vranjska
Delegaciju Nacionalne garde Ohajo činili su pukovnik Andrew Aquino, protestantski sveštenik, pukovnik Laurence Bazer, ravin, potpukovnik James Saizmore, pravoslavni sveštenik, kapetani James Locke i Brain Fruchey, protestantski sveštenici i pomoćnik vojnog sveštenika, stariji vodnik prve klase Lucas Handricks
 
Delegaciju Generalštaba Vojske Srbije sačinjavali su pukovnik Saša Milutinović, načelnik odeljenja za veru i zastavnik Goran Jokanović, pomoćnik glavnog vojnog kapelana Vojske Srbije, dok je predstavnik Komande kopnene vojske bio kapetan protonamesnik Đorđe Dimić.
 
U petak, 14. juna, prijem za delegaciju je priredio komandant 4. brigade Kopnene vojske, brigadni general Slobodan Stopa zajedno sa vojnim sveštenikom, poručnikom protonamesnikom Vedranom Kostićem, ispred bogoslužbenog prostora Sveti Atanasije Veliki u kasarni "Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog". 
 
Kako ističu iz Eparhije vranjske, u prijatnom razgovoru, general Stopa je govorio o značaju verske službe u 4. brigadi Kopnene vojske i vojnih sveštenika u Vojsci Srbije.
 
U subotu su gosti iz SAD i Generalštaba, uz pratnju vojnog sveštenika 4. brigade, poručnika protonamesnika Vedrana Kostića, obišli kapelu Svetog Atanasija Velikog, spomen-sobu 4. brigade, nakon čega su se uputili u obilazak svetinja grada Vranja
 
Gosti su posetili manastir Svetog Nikole, zatim Svepravoslavni Centar "Prepodobni Justin Ćelijski i Vranjski", kao i Saborni hram Svete Trojice.
 
U hramu ih je dočekao episkop vranjski Pahomije, sa kojim su se zadržali u razgovoru.
 
Gosti su se zahvalili episkopu na gostoprimstvu i otišli u manastir Prepodobnog Prohora Pčinjskog i time okončali posetu svetinjama Eparhije vranjske.
 
U nedelju, 16. juna, na praznik Silaska Duha Svetoga na Apostole, na poligonu Borovac je služena sveta liturgija za učesnike multinacionalne vežbe "Platinasti vuk 2019"
 
Svetu liturgiju služili su vojni sveštenik protonamesnik Vedran Kostić i vojni sveštenik jerej James Saizmore
 
Oko svete čaše sabrao se veliki broj vojnika pravoslavne vere iz redova vojski Srbije, Republike Srpske, Republike Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: