Najavljen 4. "Balkan Streets festival"

Lokalne vesti - Četvrtak 24.05.2012 - 11:44

U Vranju će se od 21. do 24 juna održati 4. po redu "Balkan Streets festival", koji ovog puta ima međunarodni karakter, saopštio je organizator, NVO "Generator".

Sa ranijih dešavanja Sa ranijih dešavanja
U okviru muzičkog programa festivala nastupiće poznati hrvatski sastav Psihomodo pop koji predvodi harizmatični pevač Davor Gobac, kultni beogradski alt-rock bend Jarboli i jedna od najpoznatijih makedonskih grupa PMG Kolektiv. 
 
Uz njih, Vranjanci će moći da vide i bas-bubanj duo Multetnička atrakcija, čiji su koncerti zaista prava atrakcija, banjalučki bend Sopot, koji na moderan i vrlo originalan način kombinuje dub, reggae, dubstep i drum 'n' bass uz povremeno korišćenje balkanskih etno motiva. 
 
Sviraće i neobični nemački rock/dub/punk/drum'n'bass/rap sastav Marracash Orchestra, holandski kantautor Erik Hofland aka dyzack i akustični trio iz Vukovara - Das Rejdž.   
 
Balkan Streets festival će takođe podržati lokalnu scenu i dati prostor neafirmisanim bendovima iz Vranja da se predstave širem auditorijumu.
 
Pored muzičkog programa, festival će ponuditi i bogate edukativne sadržaje namenjene muzičarima i promoterima iz Vranja i okoline, a predstaviće i angažovanu i uličnu umetnost.
 
Pre početka samog festivala, u periodu od 25. maja do 25. juna održavaće se  radionice, prezentacije i master class na više lokacija u Vranju sa gostima iz zemlje i inostarnstva. 
 
Prva u nizu biće interaktivna radionica  Marka Đorđevića i Branka Trijića. Radionica će biti održana u petak, 25. maja od 20h u Muzičkoj skoli u Vranju. 
 
Marko Đorđević je završio prestižni Berklee College of Music, živi u Njujorku, a domaći auditorijum ga je upoznao na otvaranju Beogradskog jazz festivala 2007. 
 
Branko Trijić je učio da svira gitaru kod Radomira Mihajlovića Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu. 
 
Pored Vranja, festival će se održati 29. juna u Vukovaru (Hrvatska), 30. juna u Tešnju (BiH), a početkom septembra imaće i svoje holandsko izdanje.
 

Ove godine festival u Vranju je podržan od strane Evropske Unije, preko IPA programa (u okviru projekta Muzika bez granica), Ministarstva omladine i sporta, Nezavisne kulturne scene Srbije, Grada Vranja, Grada Drezdena, holandskih kulturnih fondova. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: