Nakon pravih prolećnih temperatura, stiže naglo pogoršanje vremena

Lokalne vesti - Subota 01.04.2023 - 10:13

Naoblačenje koje je tokom petka popodne zahvatilo zapad, jugozapad i severozapadu regiona, u subotu će zahvatiti celu Srbiju donoseći kišu i umereno zahlađenje.

Foto: Ok radio, M.Spirić Foto: Ok radio, M.Spirić
Moguć je i kratkotrajan sneg moguć na preko 900 metara nadmorske visine, prognozira Marko Čubrilo.
U subotu posle podne i krajem dana na severozapadu regiona prestanak padavina uz delimično razvedravanje.
Vetar će okrenuti na umeren, severozapadni smer koji u zoni fronta na kratko može biti jak. Dnevni maksimum od +6 do +18 stepeni Celzijusa.
 
 
"Drugog dana vikenda biće promenljivo oblačno i malo toplije. Posle podne postepeno naoblačenje.
Tokom noći od nedelje ka ponedeljku sledi razvijanje sekundarmog ciklona koji će se iz Tirenskog premeštati ka Jonskom moru.
Početkom sledeće nedelje će ka nama sa severa prodirarti veća količina hladnog vazduha, dok će ciklon nad Jonskim morem uslovljavati povremene padavine", kaže meteorolog.
 
 
"U ponedelјak oblačno sa kišom, a u centralnim, južnim i istočnim krajevima Srbije i sa velikom količinom padavina od 20 do 40 mm za 24h, lokalno i više.
 
U ponedelјak i utorak u planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije se očekuje sneg i novi snežni pokrivač visine od 15 do 20 cm, a u nižim predelima manji snežni pokrivač visine od 5 do 10cm", navodi se i u upozorenju RHMZ.
 
U ponedeljak će se maksimumi kretati od +6 na severozapadu do oko +15 na jugoistoku regiona, dok bi sredinom nedelje bilo veoma hladno (posebno za početak aprila) uz maksimume od 0 do +8 stepeni Celzijusa, navodi se.
Ok radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: