Napravljen izuzetak: CVEĆARE mogu da rade

Lokalne vesti - Subota 20.03.2021 - 13:14

Generalni sekretarijat Vlade Republike Srbije izdao je tumačenje o radnom vremenu pojedinih objekata, tokom primena mera ograničenja radnog vremena zbog nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti Covid 19.

Objekat mora da ispunjava uslove za bezbedan i siguran rad FOTO: Free Images Objekat mora da ispunjava uslove za bezbedan i siguran rad FOTO: Free Images
Prethodne odluke predviđaju da, ukoliko je delatnost takva, da podrazumeva usluživanje tako da kupci u zatvorenom objektu borave duži period vremena, bez maski i bez odstojanja od minimum 1.5 metra, takav se objekat onda smatra nebezbednim za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti. 
 
Ukoliko objekat ispunjava uslove za bezbedan i siguran rad kako zaposlenih tako i korisnika usluga i kupaca, onda spada u izuzetke od ograničenja radnog vremena Naredbe Vlade RS.
 
To su objekti u kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije obavezno prisustvo korisnika, ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, ukoliko se do radnji može doći na siguran način, što podrazumeva posebne koridore za pristup ili u koje se ulazi neposredno sa javne površine
 
U skladu sa navedenim, cvećare su objekti u kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije obavezno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja i predstavljaju izuzetke u Naredbi o radnom vremenu za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti Covid 19.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: