Nove mere: Do ponedeljka će raditi samo prehrambene prodavnice, apoteke i benzinske pumpe

Lokalne vesti - Utorak 16.03.2021 - 10:30

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je, nakon sednice Kriznog štaba, da će od večeras do ponedeljka raditi samo prehrambene prodavnice, apoteke i benzinske pumpe, ali da neće biti policijskog časa.

Od večeras se sve zatvara do kraja nedelje FOTO: Screenshot Od večeras se sve zatvara do kraja nedelje FOTO: Screenshot
Od sutra do ponedeljka režim rada biće kao prošlog vikenda, od večeras se sve zatvara do kraja nedelje.
 
Nećemo uvoditi policijski čas, neće biti zabrane, istakla je premijerka.
 
- Radiće samo prehrambene prodavnice, apoteke i benzinske pumpe - rekla je ona.
 
Kako je dodala, od svih nas zavisi da li će se te mere produžiti i na narednu nedelju.
 
Ona je navela da će raditi državne institucije, i pošta, dok će sve što je moguće preći na rad onlajn.
 
- Potrebno je da dodatno usporimo život kako bi videli da brojevi novozaraženih stagniraju - rekla je Brnabić.
 
Brnabić je najavila da će biti povećano testiranje na korona virus na granicama, kao i da će u toku dana razgovarati o pomoći najugroženijima iz privrede ovim merama.
 
- Jedini put iz ovoga vakcinacija - kazala je Brnabić i dodala da je zadovoljna kako teče taj postupak i da svaki dan bude između 10.000 i 12.000 novih prijava za vakcinaciju.
 
Brnabić je rekla da će verovatno i učenici nižih razreda osnovnih škola preći na onlajn nastavu od narednog ponedeljka.
 
- Vrtiće ne možemo da zatvorimo. Nastaviće da rade, koliko god mogu da se poštuju mere. Ako postoje vaspitači i vaspitačice koji još nisu vakcinisani, molim da nam se jave - kazala je Brnabić i dodala da će se vakcinacija nastaviti bez promena.
 
Brnabić je najavila da će se truditi da povećaju kapacitete za vakcinaciju i da će biti održani sastanci sa ugroženima u privredi, ali i ugostiteljima, muzičarima, fotografima i „svima onima koji su se okupili u nedelju ispred Doma Narodne skupštine“.
 
Podsetimo, odložena je sednica Kriznog štaba koja je trebalo da bude održana prethodnih dana.
 
Na konsultacijama premijerke Ane Brnabić i medicinskog dela Kriznog štaba u nedelju nije doneta odluka da li će mere biti pooštrene.
 
Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je na konsultacijama medicinskog dela Kriznog štaba s premijerkom struka ostala pri stavu da epidemiološke mere moraju da budu pooštrene.
 
On je objasnio da su jedine mere koje mogu da prekinu lanac transformacije virusa one mere koje su važile tokom vikenda i da je potrebno minimum 14 dana da bi se obezbedilo smirivanje aktivnosti virusa.
 
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da su u Beogradu popunjeni kapaciteti u kovid sistemu bolnica i da je prijem novih pacijenata moguć jedino pri otpustu.
 
On je rekao da se razmišlja o proširenju bolničkih kapaciteta, odnosno o prebacivanju nekih bolnica u kovid sistem.
 
U Srbiji je, prema poslednjim podacima, 4.516 hospitalizovanih pacijenata. Na respiratorima se, prema poslednjem preseku, nalazi 219 osoba.
OK Radio, Beta

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: