Nas i Rusa 300 miliona

Lokalne vesti - Utorak 10.12.2013 - 16:29

U Sankt Peterburgu u Rusiji potpisana je Sankt Peterburška deklaracija, a jedini predstavnik Srbije među potpisnicima bio je gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

sa potpisivanja Deklaracije sa potpisivanja Deklaracije


Deklaracija promoviše razvoj nacionalnih kultura, zbližavanje i međusobno razumevanje slovenskog naroda, očuvanje zajedničkog kulturnog, istorijskog i naučnog nasleđa i uključivanje mladih ljudi u dostizanje dugoročnih ciljeva.

 

Kako je saopšteno, potpisnici Sankt Petersburške deklaracije potvrđuju spremnost da promovišu razvoj kulturne saradnje, povezivanje na obrazovnom planu, kao i razmenu iskustava u oblasti zaštite životne sredine uz aktivno učešće mladih i primenu savremenih tehnologija.

 

Kongres je okupio  predstavnike  Poljske, Makedonije, Bugarske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Češke, a gradonačelnik Antić otputovao je na poziv Ambasade Ruske Federacije u Srbiji, Vlade Sankt Peterburga i Ministarstva inostranih poslova Srbije.

 

Podsetimo, nedavni boravak gradonačelnika Zorana Antića u Sankt Peterburgu obeležila je izvesna afera posle prijema u Narodnom pozorištu o kojoj se tada dosta govorilo, ne samo u Vranju, već i u celoj Srbiji. 

 

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: