Nastavljen protest Jumkovih radnika

Lokalne vesti - Utorak 04.02.2014 - 13:57

Radnici „Jumka” u Vranju koji štrajkuju od 13. januara i u utorak su organizovali protestnu šetnju od upravne zgrade fabrike do gradske Skupštine.

skup ispred gradske uprave skup ispred gradske uprave


Kako su ponovili, neće odustati od svojih zahteva, a ukoliko oni ne budu ispunjeni spremni su i da blokiraju autoput.

Radnicima ispred gradske uprave obratio se zamenik predsednika Skupštine Siniša Mitić koji je rekao da se gradonačelnik Vranja Zoran Antić susreo sa premijerom i da je predao zahteve tražeći da se problem “Jumka” pod hitno reši.

“Jedna od tačaka dnevnog reda na narednoj sednici lokalnog Parlamenta, biće I stanje u “Jumku”, rekao je Mitić.

- Ne stojimo u mestu, već pokušavamo zajedno sa vama da rešimo problem. Vi ste deo grada i mi ćemo kao lokalna samouprava učiniti sve da vam pomognemo - istakao je Mitić.

I zamenica gradonačelnika Bojana Veličkov saopštila je da su vrata gradske kuće radnicima uvek otvorena i da će im biti pružena maksimalna podrška.

Kako se čulo, u petak će predstavnici dva sindikata “Jumka” imati sastanak sa nadležnima u Agenciji za privatizaciju u Beogradu.

Inače, kolona radnika duga više od jednog kilometra zaustavila je u 11 sati saobraćaj u Bulevaru Avnoja i Kralja Stefana Prvovenčanog do zgrade Skupštine.

Kako je najavljeno, više od hiljadu radnika će i narednih dana organizovati istu protestnu šetnju u isto vreme.
 
Aleksandar Aca Stojković
 

   

   

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: