Ne igrajte se vatrom, može SKUPO da vas košta

Lokalne vesti - Sreda 29.06.2022 - 09:41

Nadležni u lokalnoj samoupravi su najavili primenjivanje strogih mera zaštite od požara.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

Usled ekstremno visokih temperatura povećava se opasnost od izbijanja požara, zbog čega je iz Odeljenja za poslove organa Grada, poslovi vanrednih situacija upućen apel svim građanima, a posebno poljoprivrednim proizvođačima da ne pale strništa, a da lako zapaljive tečnosti pravilno uskladište.

 

Spaljivanje strnih useva, smeća i biljnih ostataka zabranjeno je Zakonom o zaštiti od požara (član 50). 

 

Takođe, zabranjeno je loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od rube šume, izuzev na određenim, vidno obeleženim mestima. 

 

Lice koje je izazvalo požar dužno da je vatrogasno-spasilačkoj jedinici nadoknadi troškove intervencije, u skladu s posebnim propisom. 

 

Ukoliko se utvrdi da je na poljoprivrednom gazdinstvu vršeno spaljivanje žetvenih ostataka, gazdinstvo gubi pravo na podsticajna sredstva u poljoprivredi,u periodu od tri godine.

 

Posebno upozorenje upućeno je šefovima Mesnih kancelarija da se strogo pridržavaju propisanih mera zaštite od požara, i da se sa poverenicima i zamenicima poverenika maksimalno angažuju na otklanjanju svih nedostataka koje mogu dovesti do eventualnog požara.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: