Nema bašti na zelenim površinama?

Lokalne vesti - Ponedeljak 27.05.2013 - 09:36

Stanje zelenih površina u Vranju je na zadovoljavajućem nivou i ni jedan od kafića u gradu nije ugrozio zelenu površinu, postavljajući letnju baštu, tvrdi članica Gradskog veća zadužena za ekologiju Nela Cvetković.

Jedna od bašto postavljenih na zelenoj površini u Vranju Jedna od bašto postavljenih na zelenoj površini u Vranju

Prema njenim rečima, ni jedan lokal ne može da dobije saglasnost za postavljanje letnjih bašti na zelenoj površini, jer je ta zabrana propisana Odlukom o komunalnom uređenju Vranja iz 2011. godine.

– Zadovoljni smo stanjem javnih zelenih površina u gradu i „Komrad“ je taj koji brine o njihovom uređenju.

Ja nemam informacije da je bilo koji ugostiteljski objekat ugrozio zelenu površinu postavljanjem letnje bašte, jer je to i zabranjeno.

Naime, da bi se dozvola za tako nešto dobila, potrebna je saglasnost mnogih službi, među kojima je i „Komrad“. Odluka se poštuje i svi članovi se primenjuju neselektivno – kaže Cvetkovićeva.

Ona ističe da su čak i povremeni izvođači radova na zelenoj površini po članu 58 Odluke o komunalnom uređenju grada dužni da je zaštite odgovarajućom ogradom.

– Zakoni i odluke su isti za sve i još jednom podvlačim, gradski organ nadležan za poslove urbanizma ne može da izda dozvole za rad na zelenoj površini bez prethodne saglasnosti „Komrada“ – završava Cvetkovićeva.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: