Nema većine za smenu zamenice gradonačelnika

Lokalne vesti - Sreda 20.11.2013 - 15:51

Odbornička grupa SNS-a u Vranju pokrenula je inicijativu za smenu zamenice gradonačelnika Bojane Veličkov, ali za sada tu inicijativu podržalo je ukupno 20 odbornika SNS-a i URS-a.

Veličkov Veličkov

Da bi inicijativa bila razmatrana na narednoj sednici Skupštine, potrebno je da predlog ima trećinu saglasnih odbornika, što u konkretnom slučaju znači najmanje 22 potpisa.

Inicijativu je potpisalo 10 od ukkupno 15 odbornika naprednjaka, i isto toliko iz odborničke grupe URS-a.

– Na sastanku GrO naše stranke odlučeno je da naši odbornici podrže inicijativu za smenu zamenice gradonačelnika Bojane Veličkov.

Mi ćemo postupiti po koalicionom dogovoru i podržaćemo inicijativu naših koalicionih partnera, jer nema rasprave da to mesto pripada njima – kaže predsednik GrO URS Uroš Trajković.

Sa druge strane u SPS-u su jasni da za sada neće podržati inicijativu za smenu  Veličkove.

– I dalje ostajem pri stavu da se nećemo izjašnjavati po pitanju unutarstranačkog problema u SNS-u. Obavestili smo centralu naše partije o tom slučaju i bez njih nećemo ništa da radimo.

Još uvek nema odgovora, tako da za sada ništa nećemo potpisati – kaže predsednik GrO SPS i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Sada je, reklo bi se, stvar u rukama opozicije, međutim ovoga puta odbornici DS-a i LDP-a neće podržati naprednjake.

– Možemo samo da podržimo inicijativu za smenu kompletnog rukovodstva grada. Pojedinačne smene nas ne zanimaju, jer je ovde reč o čistim unutarstranačkim problemima.

Ili smena i gradonačelnika, njegove zamenice, predsednika Skupštine, zamenika i svih članova Gradskog veća ili niko, što se nas tiče – kaže potpredsednik DS-a u Vranju Igor Andonov.

Menadžer liberala Igor Zlatković kaže da njegova dva odbornika neće podržati inicijativu, jer kako je kazao, „LDP nije ni postavljao Veličkovu na funkciju zamenice gradonačelnika“.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: