NEUGOVORENI blokirali ZC Vranje

Lokalne vesti - Ponedeljak 06.06.2016 - 09:48

Račun Zdravstvenog centra u Vranju, preema podacima Narodne banke Srbije, u blokadi je za nešto više od deset miliona dinara, prenose Novosti.

Ulaz na Interno odeljenje: Ima li nade? FOTO OK Radio Ulaz na Interno odeljenje: Ima li nade? FOTO OK Radio

Menadžment ove ustanove tvrdi da je za blokadu odgovorno bivše rukovodstvo, ali ima i onih koji smatraju da je vranjsko zdravstvo u nezavidan položaj dovela aktuelna garnitura.

Upravnik Bolnice dr Zvonimir Đorđević objašnjava da su na naplatu prispele tužbe neugovorenih radnika.

- Pored onih koji smatraju da su oštećeni 2012. i 2013. godine, tužili su nas i ugovoreni lekari kojima je tada zakinuta naknada za noćni rad.

Inače, nestašica osnovnih sredstava za rad je prevaziđena tako što je dogovorena asignacija: mi Zavodu dostavimo spisak potreba, a oni to direktno plaćaju, bez prebacivanja novca na naš račun.

Posebno naglašavam to da je sadašnji menadžment bio suočen sa velikim dugovanjima, ali se nijedna blokada ne odnosi na dugovanja prema dobavljačima, jer su te tekuće obaveze rešavane u hodu
- objašnjava Đorđević za Novosti.

Doskorašnji član Gradskog veća zadužen za zdravstvo dr Aleksandar Stajić kaže da je u više navrata upozoravao na ovo do čega je došlo.

Neosporno je, kaže, da je aktuelno rukovodstvo zateklo dugovanja, ali smatra da ništa nisu uradili da se ti problemi reše, već su tonuli u još veću dubiozu.

- Ostaju i otvorena pitanja zašto su stalno obarani tenderi i zašto su neka odgovorna lica podnosila ostavke, pa je vranjsko zdravstvo dotaklo dno - kaže dr Stajić za Novosti i dodaje da je grad, svojevremeno, bio spreman za svaki vid saradnje zarad dobrobiti pacijenata, ali je menadžment ostao "poprilično zatvoren".
 

Novosti, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: