Niko neće direktora "Jumka"!

Lokalne vesti - Utorak 14.01.2014 - 22:00

Dok radnici fabrike „Jumko“ u Vranju s vremena na vreme organizuju štrajkove i proteste, nezadovoljni opštom situacijom u toj kompaniji, generalni direktor Zoran Stošić (DS) ne želi da komunicira ni sa javnošću, ali ni sa štrajkačima.

Zoran Stosic, direktor Jumka Zoran Stosic, direktor Jumka

Naime, iako je trenutno u „Jumku“ generalni štrajk, Stošić nije želeo da primi štrajkače iz ASNS. Novinarima nije želeo da daje izjave, a na poziv novinara OK Radija odgovorio je „da on nema šta da priča sa njim“ i zalupio telefonsku slušalicu.

Podsetimo da je i ranije Stošićevo privatno obezbeđenje sprečavalo novinare da uđu u Upravnu zgradu „Jumka“. Da problema u ponašanju Zorana Stošića itekako ima, potvrdio je i gradonačelnik Vranja Zoran Antić koji kaže da bi ga utoliko danas smenio sa te funkcije, da ima mehanizma.

– Definitivno sa njim niti imamo bilo kakvu komunikaciju, niti smatramo da dobro radi svoj posao. Očigledno je da nešto ne funkcioniše, ali o tome treba da misli Agencija za privatizaciju.

Menadžment „Jumka“ zaslužuje bolju postavku koja može nešto da uradi.

U sredu imam sastanak sa potencijalnim investitorom i može da se desi da „Jumko“ bude prodat. Na taj način ćemo možda i da spasimo tu firmu – kaže Antić i dodaje da bi Stošića momentalno smenio sa funkcije, ali da za to sada ne postoje mehanizmi jer „Jumkom“ upravlja Agencija za privatizaciju.

Već duži period predsednica ASNS u toj kompaniji Snežana Veličković upozorava na bahato ponašanje menadžmenta „Jumka“ i tvrdi da se direktor Stošić tako ophodi prema svim radnicima fabrike.

– On ni za šta nema rešenje. Svi mu smetaju, počev od državnih organa, preko novinara do radnika. Ne želi da sarađuje, pa tako u „Jumku“ ne postoji nikakav socijalni dijalog između rukovodstva i predstavnika radnika i sindikata.

Čovek nema ni za koga trunku razumevanja i strpljenja.

O njegovim malverzacijama obavešteni su državni nadležni organi, pa ćemo da vidimo.

Ovih dana će da reaguje centrala mog sindikata kod premijera i potpredsednika Vlade i svakako će oni biti obavešteni o Stošićevom ponašanju – kaže Veličkovićeva.

Sa druge strane, predsednik Okružnog odbora DS u Vranju, čiji je Stošić član, Goran Stefanović kaže da stručnijeg čoveka za tu funkciju u Vranju nema.

– Mislim da dobro radi svoj posao, a za ponašanje prema sindikalcima i novinarima za koje sam sada saznao, moraću da porazgovaram sa njim.

Svakako da mora da postoji mera poslovnosti koja podrazumeva da ne može svakog da pusti u Upravnu zgradu, ali je ipak takvo ponašanje u odnosu na novinare i gradsko rukovodstvo nedopustivo – kaže Stefanović.

Inače, Stošić je na funkciju direktora „Jumka“ imenovan 2009. godine.

Od tada do danas za njega se veže nekoliko afera, a jedna od najvećih je misteriozni nestanak 41.000 evra iz kompanije.

Taj novac navodno je uplaćen za šleper pamuka, koji nikada u „Jumko“ nije stigao. Sindikati su Stošića optuživali i za nenamensko trošenje para i gubitke nastale u razlici cena pamuka na tržištu, jer je, kako su saopštavali, plaćao za 70 centi skuplji pamuk po kilogramu, pritom znajući da na tržištu postoje jeftinije ponude.

Sve te slučajeve ispituju nadležni organi, uključujući i Upravu za privredni kriminal.

Aleksandar Aca Stojković  
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: