Nikola prvi do KRSTA na ZALEĐENOM VLASINSKOM JEZERU

Lokalne vesti - Nedelja 20.01.2019 - 11:51

Nikola Nedeljković, pripadnik Vojske Srbije iz Vranja, bio je najbrži u plivanju za časni krst na Vlasinskom jezeru.

Pedesetak plivača plivalo u zaleđenoj vodi jezera FOTO: D. Milošević Pedesetak plivača plivalo u zaleđenoj vodi jezera FOTO: D. Milošević
Tradicionalno, treću godinu za redom, na Vlasinskom jezeru je održano Bogojavljensko plivanje za časni krst, u kojem je učestvovalo pedesetak plivača, među kojima je bilo i troje dece.
 
Ledom okovano jezero nije dozvoljavalo veliki izbor mesta za plivanje, tako da je organizator odlučio da to bude kod brane.
 
I dok je spoljna temperatura vazduha bila dva stepena iznad nule, voda je za stepen bila toplija, a sama manifestacija privukla je kraj jezera više stotina ljubitelja ekstremnih sportova kakvo je i ovo plivanje na visini od 1.230 metara, koje predstavlja i najvišu tačku plivanja za časni krst na svetu.
 
Pored onih koji su se našli u vodi treba reći da su manifestaciju uveličali vladika vranjski Pahomije, predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović i narodni poslanik Novica Tončev, kao i predstavnici Ruskog humanitarnog centra iz Niša, Balkanske kozačke vojske, Udruženja vitezova Zatočnik, Vojske Srbije i Žandarmerije.
 
Uspešni organizatori bili su Sportski savez opštine Surdulica i Karate klub Tanden, dok su pokrovitelji i donatori bili Opština Surdulica i BS Tours iz Beograda.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: