Nikolić: Besprizorna hajka na mene

Lokalne vesti - Utorak 21.01.2014 - 00:15

Povodom saopštenja Nezavisnog sindikata policije iz PU Vranje, u kome se ocenjuje da je poslanik SNS-a Dragan Nikolić zloupotrebio tu svoju funkciju, svojim odgovorom oglasio se i sam Nikolić.

Nikolić Nikolić

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti, bez ikakvih intervencija.


- Kao i mnogo puta do sad i u ovom slučaju predsednik NSP Marjan Petrović je na najgrublji, najbezobzirniji i podanički način zloupotrebio svoj položaj da bi branio sindikat koji nikada nisam prozvao, niti bih to učinio jer nisam za to imao razloga.

Ne može zavistan i politički ostrašćen čovek da bude na čelu nezavisnog sindikata policije.

Gospodine zavisni predsedniče, nemojte da se skrivate iza sindikata koga na najnečasniji mogući način gurate u prljave političke igre i svodite ga na funkciju portparola vrhuške PU u Vranju i svih nepodopština koje činite.

Posao sindikata jeste da štiti prava svojih članova, a ne lik i delo načelnika PU. Crna trojka u PU u Vranju napravila je od nje političku upravu i sredstvo u rukama jedne stranke.

Želim da posebno istaknem da se divim svim časnim i poštenim pripadnicima PU Vranje, a posebno sam zahvalan policajcima Slađani Pešić , Dušanu Jovanoviću i Draganu Smiljkoviću, kao i svim policajcima koji su profesionalno radili u postupku povodom događaja od 14.1 2014.

U svojoj profesionalnoj karijeri više sam pomogao u zaštiti prava članova nezavisnog sindikata policije nego što će to ikada učiniti njihov nametnuti zavisni predsednik.

Dana 14.1.2014. Marjan Petrović i njegov pretpostavljeni su tužiocu Trajku Naumoviću i zameniku tužioca Redžepi Nasipu, a u vezi napada na mene, izostavili da saopšte bitne činjenice i to da je pronađena bejzbol palica kod jednog od napadača i da su isti pokušali da iznude 10.000 EU od mene.

Zbog toga umalo trojica napadača nisu saslušana kao svedoci i puštena na slobodu.To je sprečio pošteni policajac koji je obavestio koga treba, a onda je pomenuti tužilac izdao nalog o zadržavanju sve četvorice.

Početak procesa iznude počeo je još 16.12.2013., a kulminirao 14.1.2014.godine.

Neko je pokušao da sve to prikrije,a onda kvalifikuje kao obično ugrožavanje sigurnosti. Na kraju, intervenisalo je Više javno tužilaštvo, na čemu sam im posebno zahvalan, i izvršilo kvalifikaciju dela kao krivično delo iznude iz člana 214. stav 4. u vezi stava 2 i 1 Krivičnog zakonika jer je izvršeno od strane organizovane grupe.

Izjave osumnjičenih (od kojih je jedan do nedavno izdržavao kaznu u leskovačkom zatvoru) koji su, nakon puštanja, održali pres konferenciju ispred Višeg suda u Vranju, izjava sudije za prethodni postupak Dragana Stefanovića koji ih je pustio na slobodu, kao i saopštenje NSP, zvuče sinhronizovano i sa jednom porukom, a to je  oštećeni  Dragan Nikolić je kriv.

Sva ova saopštenja su potvrda da su četvorica osumnjičenih iz Aleksinca dobila garancije da će biti pušteni na slobodu, ma šta uradili.

Dragi građani Vranja, ako sam nekoga prevario taj treba odmah da podnese krivičnu prijavu za prevaru protiv mene, a ja se neću pozvati na poslanički imunitet kao što se nikad dosad nisam pozvao.

Međutim, prijave nema niti će je biti jer prevarenog nema, nema oštećenog, budući da je sve izmišljeno u cilju iznuđivanja novca od mene.
 
Posebno ukazujem na to da nikada u Srbiji nisu pušteni iz pritvora osumnjičeni za iznudu koji deluju u grupi i kod kojih je pronađeno bilo koje oružje ili oruđe (pronađena palica kod osumnjičenih) a to se desilo u našem Vranju.

Podsećam da je protiv osumnjičenih doneta odluka o sprovođenju istrage, a da nije određen privor iako postoji opasnost da utiču na svedoke i ostale saokrivljene, da se delo dovrši kao i uznemirenje javnosti.

Zanimljivo je i to da je  juče objavljeno da su u niškom Višem tužilaštvu petorica razbojnika puštena na slobodu jer im zbog nestanka struje nisu otkucana rešenja o pritvoru. U Vranju je , izgleda, struje nestalo odavno.

Ovde se  radi o besprizornoj hajci na mene.Ne biraju se sredstva. Huškaju se kriminalci na mene uz obećanje da će biti zaštićeni.

Mnogo je ovakvih saopštenja izdao g. Petrović sa jedinom namerom da zaštiti svoje šefove , prikrije svoje radnje i učestvuje u hajci na političke protivnike.

Time samo nanosi štetu svakom poštenom policajcu koji sa  ponosom nosi uniformu i štiti materijalnu i ličnu sigurnost svakog građanina bez obzira na političku pripadnost.

Siguran sam da  niko od njih neće dozvoliti sebi da bude gurnut u političke obračune protiv SNS, a  u korist neke druge stranke .

Tačno je da sam se 29.4 2013. popeo na haubu svog automobila slaveći pobedu SNS u Vranju i tada nisam vređao nijednog policajca PU Vranje, osim ako je pobeda SNS, za vas g. Petroviću i vašeg pretpostavljenog , najgora moguća uvreda.

U celoj Srbiji se vodi borba protiv korupcije i kriminala, a jedino se u Pčinjskom okrugu vodi žestoka borba protiv borbe protiv korupcije i kriminala.

Obećavam svim građanima Vranja i Pčinjskog okruga  da ću i dalje biti poslanik svih građana te da bez obzira na sve nedaće ostajem onaj isti borac za pravdu, a protiv svih kriminalaca, ma koju poziciju slučajno zauzimali.

Sve građane Vranja mogu, kao što sam uvek mogao i moći ću, da pogledam u oči i slobodno prošetam  gradom jer sam uvek časno obavljao i svoju profesiju i svaku političku funkciju bez ijedne afere.

Režiranje afera u trouglu kriminalci - pojedinci iz državnih organa - jedna politička stranka prema meni nije novi izum,to u Vranju traje već punih 25 godina koliko se bavim politikom.

Tvrd je orah voćka čudnovata, zube slomi al ga ne polomi.Ćeraćemo se još - kaže se u saopštenju koje je potpisao poslanik SNS-a u Skupštini Srbije Dragan Nikolić.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: