NIKOLIĆ: Nepremostiv problem u utvrđivanju odgovornosti za POMOR RIBE

Lokalne vesti - Nedelja 02.02.2020 - 12:45

Na slučaju pomora ribe na Južnoj Moravi kod Vladičinog Hana iz jula 2019. godine se radi, ali odgovornost još uvek nije utvrđena iako postoje podnete prijave, potvrdio jeDragan Nikolić, osnovni tižilac u Vladičinom Hanu.

Tužilaštvo utvržuje odgovornost. Foto: S.Tasić, OK Radio Tužilaštvo utvržuje odgovornost. Foto: S.Tasić, OK Radio

On je na godišnjoj konferenciji za medije Višeg i područnih tužilaštava u Pčinjskom okrugu pojasnio da je reč o slučaju od 9. jula prošle godine kada je "došlo do zagađenja reke i uginuća ribe".

- To se dogodilo nizvodno od fabrike "Nektar", blagovremeno su obavešteni policija i nadležni inspekcijski organi koji su izlazili na lice mesta.

Obaveljene su provere, podnete su i prijave za privredni prestup protiv fabrike "Nektar"
i odgovornih lica u njoj i u toku su dalje provere u vezi sa otkrivanjem i eventualnim postojanjem krivičnog dela
- dodaje Nikolić.

On je naglasio da je u toku istrage nastao jedan nepremostiv problem.

- Barem tako izgleda u ovom trenutku; problem je u tome što u periodu kada se sve desilo nije obavljeno uzorkovanje vode.

Naime, predstavnici svih inspekcija koje su mogle biti nadležne za uzorkovanje izjasnili
su se da to nije u njihovoj nadležnosti.

Prema najnovijim proverama postoji agencija pri Ministarstvu za zaštitu životne sredine koja se time bavi i koja je nadležna
- rekao je Nikolić.

Na novinarsko pitanje ko će snositi odgovornost što voda nije uzorkovana, NIkolić nije imao odgovor jer su se, kako je rekao, "svi oglasili nenadležnim".

- Već sam saslušao dva predstavnika inspekcija, provere su u toku i zvanično ćemo se obratiti Ministasrtvu za zaštitu životne sredine kako bismo razjasnili zašto voda nije uzorkovana i ko je zaista nadležan.

Jedino ćemo tako ustanoviti ima li propusta i čiji su
- rekao je Nikolić.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: