Nikolić: Sraman čin vranjskog pravosuđa!

Lokalne vesti - Petak 17.01.2014 - 15:03

Rešenje o oslobađanju napadača na narodnog poslanika SNS iz Vranja Dragana Nikolića doneo je sudija Višeg suda za prethodni postupak Dragan Stefanović, koje je Nikolić ocenio kao protivzakonito.

Dragan Nikolic Dragan Nikolic

Prema rečima poslanika i advokata Nikolića, žalba Tužilaštva biće prosleđena nadlnom sudu koji će da odluči da li je za iznudu potrebno odrediti pritvor ili ne.

– Tužilaštvo je odlično odradilo svoj posao, naloživši pokretanje istrage sa predlogom za pritvor. Ovde je reč o grupi koja je izvršila iznudu nadamnom i fizički me napala, da bi sudija Stefanović oslobodio te ljude. Proces ide dalje, tako da će se Tužilaštvo žaliti Apelacionom sudu.

To što je sudija uradio neka mu ide na profesionalnu čast – kaže Nikolić i dodaje da je rešenje o oslobađanju potpuno protivzakonito i suprotno pravnoj praksi u Višem sudu u Vranju.

– Još nije zabeleženo u analima pravosuđa da se za iznudu ne određuje pritvor. Kazne za to krivično delo su od pet do 15 godina zatvora.

Ima tu mnogo dokaza da se izvede i da se saslušaju svedoci.

Sada postoji opasnost da se delo dovrši, jer je kod jednog od njih pronađena i bejzbol palica.

Taj čovek je rekao da je kod mene u kancelariji bio jer je došao da traži savet.

Palicu je poneo verovatno da mi plati za taj savet – priča Nikolić.

Poslanik dodaje da su među svedocima i dva policajca koja su sve to videla.

Pored njih ima još pet svedoka.

– Doveli su u pitanje i moje lekarsko uverenje koje je potpisano od strane trojice lekara. Priču ću završiti rečenicom da oni to ne bi uradili da nisu imali garancije da im se ništa neće dogoditi.

Ko je i zašto dao to obećanje, tek ćemo da ispitamo – kaže Nikolić i dodaje da se broj šasije džipa koji je on prodao ovim momcima razlikovao od broja na vozilu oduzetom na graničnom prelazu. 

Podsetimo, četvorica momaka upala su u utorak oko 10 sati u advokatsku kancelariju Dragana Nikolića u Vranju.

Oni su od njega tražili da im vrati 10 hiljada evra zbog toga što im je navodno prodao ukradeni džip.

Kako tvrdi Nikolić, oni su ga tada i fizički napali i naneli mu lakše telesne povrede, što su po izlasku iz pritvora pomenuti momci demantovali.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: